avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul ma poate impiedica sa respect cerintele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul ma poate impiedica sa respect cerintele tehnice din proiectul casei?

Buna ziua
Am primit o autorizatie de construire la limita de proprietate, in Bucuresti (primaria obligadu-ma sa construiesc pe limita de proprietate, fara a lasa 60 cm de gard). Eu ar trebui sa izolez peretele din spatele casei cu polistiren de 10 cm, (la trasare au fost lasati 10 cm de la zid la limita de proprietate), insa vecinul din spatele casei ma obstructioneaza: are un gard pe care l-a impins aproape de peretele casei, la care nu vrea sa renunte nici macar temporar pentru a putea face izolatia, decat daca respect conditiile lui: sa ii dau o gramada de bani, sa izolez cu polistiren de 5cm, nu de 10cm, sa izolez cu ce firma vrea el (firma cu preturi mult peste nivelul pietei, care ii da lui un comision). Vecinul poate sa imi puna conditii cum vrea el? Are vreo obligatie de a-mi permite (chiar contracost) accesul pentru a-mi face izolatia ca in proiect? Mentionez ca el nu are casa construita la calcan, ci foarte departe de limia de proprietate, asa ca nu am avut nevoie de acordul notarial al vecinului...
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:27, 8 August 2017
In ce an si la ce data ati obtinut autorizatia de construire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei mele. pot să construiesc un gard pe limita de proprietate? trasor trasor Bună ziua, supun atenției dvs. o problema cu care mă confrunt de ani de zile: am în proprietate o casă și 400 mp de teren cu cadastru și intabulare iar ... (vezi toată discuția)
Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)
Izolație perete al vecinului pe terenul părinților mei Kassia Kassia Bună ziua! Părinții mei au cumpărat casa în care locuiesc când s-au căsătorit, de la bunicii mei. Din totdeauna, și bunicii cât și părinții mei, ... (vezi toată discuția)