avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate ezamfir

Activitate ezamfir

Buna seara ,
ma numesc Elena , am 57 de ani si in urma cu un an am vrut sa-mi depun dosarul pentru pensionare.
Mentionez ca am lucrat intre anii 27 sept 1978 -31 martie 1993 in cercetare , avand in cartea de munca , cat si in adeverinta eliberata de catre institutul respectiv , specificat ca am lucrat in conditiile specifice grupei I de munca .
In anii trecuti au iesit la pensie cu vechimea corespunzatoare acestei grupe, sute de fosti colegi de munca.
Pentru ca nu aveam vechimea totala corespunzatoare , am mai lucrat si am mers anul trecut abia , sa-mi depun dosarul si mi s-a spus ca , intrucat in anul 2011 s-a schimbat incadrarea institutului de la grupa I- a , la grupa II-a , nu mai am aceeasi vechime si nu pot iesi decit anul acesta in septembrie , cu drepturi corespunzatoare grupei II.
Intrebarea mea este :
- Cum poate legiuitorul sa aplice o lege retroactiv si sa ma priveze de drepturile care mi se cuvin ?Am lucrat impreuna cu cei care au beneficiat de drepturile respective , de ce mie mi se iau aceste drepturi ?
- Exista o cale legala si care este aceasta , pentru a primi drepturile care mi se cuvin ?
- Care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a face demersurile respective ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima ,
Elena