avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate AAlex

Activitate AAlex

Pot sa recunosc copilul dupa 2 ani si 2 luni ?

Nu am acces la certificatul de nastere , am doar o poza cu certificatul.
Am o copie dupa certificatul de nastere al copilului , dar la tata sunt trecut "Linie" si nu sunt nici casatorit cu ea dupa cum am zis mai sus.
Deci ce as putea sa fac in cazul acesta?
gi-jane2 a scris:

Primul pas e sa recunoasteti copilul, apoi sa cereti in instanta ca ambii parinti sa exercitati autoritatea parinteasca, iar in ce priveste domiciliul copilului puteti cere sa fie la dvs, insa e cam greu de obtinut, insa puteti incerca. In orice caz, cereti sa aveti un program de vizita.

Buna seara ,

Recunoasterea copilului se face printr'o hotarare judecatoreasca?

Buna ziua ,

Ma numesc Alex , am un copil de 2 ani si 2 luni si nu ma pot bucura de el.
Am trait in concubinaj cu o fata care s-a dat a fi o mata blanda , o persoana serioasa care m-a cucerit,o persoana care m-a facut sa o iubesc si sa-i daruiesc un copil .Aveam o varsta frageda si nu am stat sa ma gandesc prea mult,iar inainte sa nasca am aflat ca era dama de companie de lux in strainatate.
Ne-am certat , a nascut si nu am fost trecut in certificatul de nastere.A trecut ceva timp de atunci si acum am ajuns in postura in care sunt santajat de cate ori vreau sa-mi vad copilul , mi se cer zeci de milioane.
Am avut dubii serioase ca este copilul meu , mai ales dupa ce am aflat cu ce se ocupa si am facut personal un test de paterninate .
Copilul este intr-adevar al meu.
Cum stau lucrurile in prezent.
Ea isi face meseria in strainatate , nu am nici o legatura cu ea, iar copilul este cu parintii ei. Nu mi se da voie sa iau copilul, sa-l duc acasa la mine sau la parintii mei , pot sa-l vad doar de fata cu bunicii copilului ,desi cotizez in continuare ca tata.
Dorinta ei cea mai apriga este sa-si intemeieze o familie in afara si sa ia copilul cu ea, dorinta care la cat o cunosc eu de bine se v-a implini in scurt timp.
Nedumeririle si intrabarile mele: - Cum pot eu sa o opresc sa scoata copilul din tara?
-Cum pot eu sa-mi vad copilul cand vreau ,sa-l iau in parc , la mine acasa , neconditionat?
-Cum pot eu sa-mi trec numele in certificatul de nastere?
-Care este calea legala pentru a infaptui aceste dorinte?
Sunt in cautarea unui avocat care ma poate ajuta.