avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am copil si nu ma pot bucura de el si nici el de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am copil si nu ma pot bucura de el si nici el de mine...

Buna ziua ,

Ma numesc Alex , am un copil de 2 ani si 2 luni si nu ma pot bucura de el.
Am trait in concubinaj cu o fata care s-a dat a fi o mata blanda , o persoana serioasa care m-a cucerit,o persoana care m-a facut sa o iubesc si sa-i daruiesc un copil .Aveam o varsta frageda si nu am stat sa ma gandesc prea mult,iar inainte sa nasca am aflat ca era dama de companie de lux in strainatate.
Ne-am certat , a nascut si nu am fost trecut in certificatul de nastere.A trecut ceva timp de atunci si acum am ajuns in postura in care sunt santajat de cate ori vreau sa-mi vad copilul , mi se cer zeci de milioane.
Am avut dubii serioase ca este copilul meu , mai ales dupa ce am aflat cu ce se ocupa si am facut personal un test de paterninate .
Copilul este intr-adevar al meu.
Cum stau lucrurile in prezent.
Ea isi face meseria in strainatate , nu am nici o legatura cu ea, iar copilul este cu parintii ei. Nu mi se da voie sa iau copilul, sa-l duc acasa la mine sau la parintii mei , pot sa-l vad doar de fata cu bunicii copilului ,desi cotizez in continuare ca tata.
Dorinta ei cea mai apriga este sa-si intemeieze o familie in afara si sa ia copilul cu ea, dorinta care la cat o cunosc eu de bine se v-a implini in scurt timp.
Nedumeririle si intrabarile mele: - Cum pot eu sa o opresc sa scoata copilul din tara?
-Cum pot eu sa-mi vad copilul cand vreau ,sa-l iau in parc , la mine acasa , neconditionat?
-Cum pot eu sa-mi trec numele in certificatul de nastere?
-Care este calea legala pentru a infaptui aceste dorinte?
Sunt in cautarea unui avocat care ma poate ajuta.
Primul pas e sa recunoasteti copilul, apoi sa cereti in instanta ca ambii parinti sa exercitati autoritatea parinteasca, iar in ce priveste domiciliul copilului puteti cere sa fie la dvs, insa e cam greu de obtinut, insa puteti incerca. In orice caz, cereti sa aveti un program de vizita.
gi-jane2 a scris:

Primul pas e sa recunoasteti copilul, apoi sa cereti in instanta ca ambii parinti sa exercitati autoritatea parinteasca, iar in ce priveste domiciliul copilului puteti cere sa fie la dvs, insa e cam greu de obtinut, insa puteti incerca. In orice caz, cereti sa aveti un program de vizita.

Buna seara ,

Recunoasterea copilului se face printr'o hotarare judecatoreasca?

Nu, la starea civila sau notar. Aveti datele copilului ?
Am o copie dupa certificatul de nastere al copilului , dar la tata sunt trecut "Linie" si nu sunt nici casatorit cu ea dupa cum am zis mai sus.
Deci ce as putea sa fac in cazul acesta?
Ce am scris mai sus , mergeti si il recunoasteti la starea civila sau la notar.

Formele recunoasterii Art. 416 Noul cod civil
(1) Recunoasterea poate fi facuta prin declaratie la serviciul de stare civila, prin inscris autentic (sau prin testament).
(2) Daca recunoasterea este facuta prin inscris autentic, o copie a acestuia este trimisa din oficiu serviciului de stare civila competent, pentru a se face mentiunea corespunzatoare in registrele de stare civila.

Apoi va adresati instantei pt restul- autoritate parinteasca, domiciliu copil, program de vizita, eventual si pt nume ( sa vi-l poarte au sa se adauge si numele dvs la cel actual, al mamei.
Mergeti intai la starea civila, daca au ceva impotriva, sa va dea in scris.

Alte discuții în legătură

Paternitate ceruta de tatăl copilului Maridor Maridor Va rog ajutați ma cu un răspuns. Am conceput un copil cu fosta mea iubita. Toate bune și frumoase pana am ajuns acasă la ea după naștere. A refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea unui copil rafaels rafaels [b]Cum trebuie sa procedeze cineva, daca doreste sa recunosca copilul, dupa 3 sapt. de la eliberarea certificatului de nastere ( tatal doreste sa il recunosca) ... (vezi toată discuția)
Trecerea numelui tatalui pe certificatul de nastere alina1989 alina1989 Puteti sa-mi spuneti va rog ce acte trebuie sa depunem la Judecatoria sect. 4 pentru a inainta cererea de trecere a numelui tatalui pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)