Ma numesc Alex , am un copil de 2 ani si 2 luni si nu ma pot bucura de el.
Am trait in concubinaj cu o fata care s-a dat a fi o mata blanda , o persoana serioasa care m-a cucerit,o persoana care m-a facut sa o iubesc si sa-i daruiesc un copil .Aveam o varsta frageda si nu am stat sa ma gandesc prea mult,iar inainte sa nasca am aflat ca era dama de companie de lux in strainatate.
Ne-am certat , a nascut si nu am fost trecut in certificatul de nastere.A trecut ceva timp de atunci si acum am ajuns in postura in care sunt santajat de cate ori vreau sa-mi vad copilul , mi se cer zeci de milioane.
Am avut dubii serioase ca este copilul meu , mai ales dupa ce am aflat cu ce se ocupa si am facut personal un test de paterninate .
Copilul este intr-adevar al meu.
Cum stau lucrurile in prezent.
Ea isi face meseria in strainatate , nu am nici o legatura cu ea, iar copilul este cu parintii ei. Nu mi se da voie sa iau copilul, sa-l duc acasa la mine sau la parintii mei , pot sa-l vad doar de fata cu bunicii copilului ,desi cotizez in continuare ca tata.
Dorinta ei cea mai apriga este sa-si intemeieze o familie in afara si sa ia copilul cu ea, dorinta care la cat o cunosc eu de bine se v-a implini in scurt timp.
Nedumeririle si intrabarile mele: - Cum pot eu sa o opresc sa scoata copilul din tara?
-Cum pot eu sa-mi vad copilul cand vreau ,sa-l iau in parc , la mine acasa , neconditionat?
-Cum pot eu sa-mi trec numele in certificatul de nastere?
-Care este calea legala pentru a infaptui aceste dorinte?
Sunt in cautarea unui avocat care ma poate ajuta.
Vedeti undeva in textul de lege ca scrie pana la 1 an, 5 ani, 10 ?
Am inteles din primul mesaj si cat are copilul varsta si ca sunteti necasatorit cu mama si ca nu sunteti in certificatul de nastere si apoi ca nu aveti decat o cope a certificatului...
Intraţi în primul biroul notarial care vă iese în cale şi solicitaţi autentificarea unei declaraţii de recunoaştere a copilului. (astfel veţi avea şi dvs. un exemplar al acelui inscris).
V-aş trimite (în loc de notar) direct la serviciul de stare civilă, dacă aş fi sigură că vorbim despre o localitate ... intrată în secolul 21. (Aş vrea eu să fie asta doar o figură de stil. Din păcate, nu pot povesti public ce hârtii a fost în stare să-mi trimită o primărie într-un recent proces, că nici n-aţi şti dacă e cazul să vă tăvăliţi de râs ori să vă apuce plânsul).
Paşii următori (exercitarea autorităţii părinteşti, stabilire domiciliu minor, exercitarea dreptului de a avea legaturi personale cu minorul etc.) presupun o acţiune în instanţă. Nu e simplă, mai cu seamă că pârâta bântuie prin lume şi se va pune problema îndeplinirii procedurii de citare.