avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am copil si nu ma pot bucura de el si nici el de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am copil si nu ma pot bucura de el si nici el de mine...

Buna ziua ,

Ma numesc Alex , am un copil de 2 ani si 2 luni si nu ma pot bucura de el.
Am trait in concubinaj cu o fata care s-a dat a fi o mata blanda , o persoana serioasa care m-a cucerit,o persoana care m-a facut sa o iubesc si sa-i daruiesc un copil .Aveam o varsta frageda si nu am stat sa ma gandesc prea mult,iar inainte sa nasca am aflat ca era dama de companie de lux in strainatate.
Ne-am certat , a nascut si nu am fost trecut in certificatul de nastere.A trecut ceva timp de atunci si acum am ajuns in postura in care sunt santajat de cate ori vreau sa-mi vad copilul , mi se cer zeci de milioane.
Am avut dubii serioase ca este copilul meu , mai ales dupa ce am aflat cu ce se ocupa si am facut personal un test de paterninate .
Copilul este intr-adevar al meu.
Cum stau lucrurile in prezent.
Ea isi face meseria in strainatate , nu am nici o legatura cu ea, iar copilul este cu parintii ei. Nu mi se da voie sa iau copilul, sa-l duc acasa la mine sau la parintii mei , pot sa-l vad doar de fata cu bunicii copilului ,desi cotizez in continuare ca tata.
Dorinta ei cea mai apriga este sa-si intemeieze o familie in afara si sa ia copilul cu ea, dorinta care la cat o cunosc eu de bine se v-a implini in scurt timp.
Nedumeririle si intrabarile mele: - Cum pot eu sa o opresc sa scoata copilul din tara?
-Cum pot eu sa-mi vad copilul cand vreau ,sa-l iau in parc , la mine acasa , neconditionat?
-Cum pot eu sa-mi trec numele in certificatul de nastere?
-Care este calea legala pentru a infaptui aceste dorinte?
Sunt in cautarea unui avocat care ma poate ajuta.
Pot sa recunosc copilul dupa 2 ani si 2 luni ?

Nu am acces la certificatul de nastere , am doar o poza cu certificatul.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
AAlex, utilizator
Vedeti undeva in textul de lege ca scrie pana la 1 an, 5 ani, 10 ?
Am inteles din primul mesaj si cat are copilul varsta si ca sunteti necasatorit cu mama si ca nu sunteti in certificatul de nastere si apoi ca nu aveti decat o cope a certificatului...

Incercati apoi sa exercitati autoritatea impreuna cu mama, e absurd sa stea copilul la bunici si dv. pe dinafara...
Primul pas depinde de dvs.

Intraţi în primul biroul notarial care vă iese în cale şi solicitaţi autentificarea unei declaraţii de recunoaştere a copilului. (astfel veţi avea şi dvs. un exemplar al acelui inscris).

V-aş trimite (în loc de notar) direct la serviciul de stare civilă, dacă aş fi sigură că vorbim despre o localitate ... intrată în secolul 21. (Aş vrea eu să fie asta doar o figură de stil. Din păcate, nu pot povesti public ce hârtii a fost în stare să-mi trimită o primărie într-un recent proces, că nici n-aţi şti dacă e cazul să vă tăvăliţi de râs ori să vă apuce plânsul).

Paşii următori (exercitarea autorităţii părinteşti, stabilire domiciliu minor, exercitarea dreptului de a avea legaturi personale cu minorul etc.) presupun o acţiune în instanţă. Nu e simplă, mai cu seamă că pârâta bântuie prin lume şi se va pune problema îndeplinirii procedurii de citare.

Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate ceruta de tatăl copilului Maridor Maridor Va rog ajutați ma cu un răspuns. Am conceput un copil cu fosta mea iubita. Toate bune și frumoase pana am ajuns acasă la ea după naștere. A refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea unui copil rafaels rafaels [b]Cum trebuie sa procedeze cineva, daca doreste sa recunosca copilul, dupa 3 sapt. de la eliberarea certificatului de nastere ( tatal doreste sa il recunosca) ... (vezi toată discuția)
Trecerea numelui tatalui pe certificatul de nastere alina1989 alina1989 Puteti sa-mi spuneti va rog ce acte trebuie sa depunem la Judecatoria sect. 4 pentru a inainta cererea de trecere a numelui tatalui pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)