Buna ziua. Asociatia de Proprietari din blocul unde locuiesc saptamana tecuta a pus la avizier un Anunt care citeaza cateva familii, printre care si eu, cu mentiunea ca in termen de 15 zile daca nu platim restantele, vom fi dati in judecata. Intrebarea mea este: aceasta asociatie are dreptul de a face amenintari fara un preaviz, fara o vorba sau un telefon initial? Si cum isi poate permite sa foloseasca numele meu in liste ca in vremea comunismului cand se faceau liste negre pt rau platnici, asteptand ca de rusine cumva eu acum sa merg spasit si sa platesc? Ca sa nu mai vorbesc ca sumele la marea majoritate nu depasesc 1000 lei.
Buna ziua. Am fost sfatuita ca prestarea serviciilor software in UE (Italia) se potriveste cel mai bine intr-un SRL, si posibil si intr-un II. Tin sa mentionez ca firma din Italia este un SRL si ca in activitatea pe care doresc sa o deschid in curand, nu exista alt angajat decat eu. Nu cunosc daca cu un II pot factura in exteriorul tarii si despre SRL, doar ca se plateste 3% un impozit pe venitul microintreprinderii. Va rog sa ma lamuriti cum ramane cu TVA-ul intr-un SRL in acest caz si ce taxe aferente mai gasesc de plata intr-un II daca poate fucntiona cu exteriorul, si deasemenea intr-un SRL. Am nevoie de cea mai buna solutie pt a plati taxe cat mai putine. Multumesc anticipat.