avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate kriss64

Activitate kriss64

Justitiarul711 a scris:

Rectificarea actelor de stare civila nu se mai face in instanta ci la primaria de la locul inregistrarii actelor. Formulati o cerere de rectificare a actelor, in calitate de persoana indreptatita/interesata, la starea civila de la locul dvs. de domiciliu in cazul in care sunteti mai departe de locul inregistrarii actelor. Depuneti la cerere actele de care dispuneti dvs, urmand ca ofiterul de stare civila sa faca cuvenitele cercetari/verificari,sa solicite extrase de stare civila in vederea demonstrarii greselilor inregistrate.


Buna seara! Va multumesc pentru raspuns. Am fost personal la Starea Civila din Com. Afumati , acolo unde sunt inregistrate nasterile si casatoria bunicii mele precum si decesul sotului ei, dar doamna de acolo a zis ca nu are nici un rost sa fac cerere de rectificare, pentru ca nu v-a fi aprobata deoarece mama s-a nascut Eftimie, (cu mama Eftimie) si ca a decedat cu acelas nume, cu toate la certificatul de nastere ,in registru sunt mentionate date despre mama: prenumele mamei , anul nasterii,numele ei de fata precum si numele parintilor ei, iar acestea coincid cu cele din certificatele celorlalti doi copii, doar ca la ceilalti doi este numele corect de familie si exsista tata( logic ca la mama mea tatal lipseste, bunica mea fiind vaduva) . A zis ca ea a vazut si a inteles greseala produsa atunci, dar nu mai am ce face. Mi-a zis sa ma duc cu doi martori care sa dea la notar o declaratie de notorietate. Am fost si la notar asa cum m-a sfatuit doamna de la Starea Civila, cu doua matusi din partea tatalui meu care au cunoscut-o si pe mama si pe bunica mea foarte bine, avand in vedere faptul ca bunica mea a locuit cu mama mea dinainte sa ma nasc eu si pana la decesul amandoura, dar notara a zis ca nu se poate deoarece e vorba despre numele de familie si ca daca ar fi fost prenumele se putea. As dori sa mentionez ca cele doua carnete de pensionar ale bunicii mele pe care le detin, primul eliberat cu numele gresit in baza unui act numit birou de populatie care are nr. 844/1941, iar celalalt cu numele corect este eliberat, de data aceasta in baza unui buletin de identitate emis de militia Afumati, (care are de asemenea un numar si este emis in 1950 ,exact cand se termina primul carnet de pensionar, cel cu numele gresit). Pot sa va mai spun ca pe ambele carnete exsista ampreta digitala a bunicii mele in loc de semnatura si ca titlul de pensionar emis de ministerul de razboi in anul 1932, este de asemenea pe acelas nume gresit, iar mama mea s-a nascut in 1933. V-as fi recunoscatoare daca m-ati sfatui ce pot sa mai fac. Am consultat si un avocat care a studiat actele, dar mi-a recomandat acelas lucru, sa merg la notar cu doi martori sa dea cate o declaratie de notorietate, ceea ce notarul m-a refuzat deja. Va multumesc!!!
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns. Ati putea sa-mi spuneti daca aceasta actiune trebuie introdusa la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediu primaria unde s-a inregistrat nasterea ? Multumesc!
Bunica mea, Andrei (Iova -prenumele tatalui) Tana,s-a casatorit cu Constantin (Eftimie- prenumele tatalui) Gheorghe. In urma casatoriei au rezultat doi copii, Constantin Dumitru si Constantin Elena.Dupa primul razboi mondial din 1916 sotul bunicii mele, Constantin (Eftimie) Gheorghe a decedat, bunica mea devenind vaduva de invalid de razboi. Fiind vaduva de razboi primeste de la Ministerul de razboi o pensie de urmas pentru ea si cei doi copii.( titlul de pensionare este insa inregistrat cu numele de familie gresit Eftimie in loc de Constantin cum ar fi trebuit sa fie de fapt. Numele este gresit atat la sotul invalid decedat Constantin(Eftimie) Gheorghe cat si la vaduva ramasa Constantin Tana si ce la cei doi copii, Constantin Dumitru si Constantin Elena. Ramasa vaduva, bunica mea mai face dupa 4 an,in 1933, o fata, Letitia. Acest copil este inregistrat gresit la nastere tot sub numele de Eftimie Letitia, la mama pe certificat apare deasemenea numele gresit, Eftimie Tana, iar la tata liniuta deoarece este necunoscut. .Dupa mai multi ani primii doi copii rectifica greseala din decizia de pensionare corectand numele din Eftimie Tana in Constantin Tana, dar nu si certificatul de nastere al surorii lor. Problema este ca aceasta greseala de nume s-a produs numai in actul de pensie de urmas al bunicii mele si in actul ultimului ei copil, (aceasta fiind mama mea)dar nu si in certificatele de nastere ale primilor doi copii. La aceasta data toti ,bunica mea si cei trei copii sunt decedati. Dintre cei trei frati doar doi au avut copii. Unul dintre copii a murit deasemenea, iar celalalt sun eu. Problema este ca trebuie sa dezbat succesiunea in urma varei mele primare si nu stiu cum sa dovedesc ca mamele noastre au fost surori de mama atata timp cand in actul unei de nastere, mama se numeste Constantin Tana, tatal Constantin Gheorghe, iar in actul celeilalte de nastere, mama se numeste Eftimie Tana, iar tatal este necunoscut. Ca acte care dovedesc greseala produsa acum 80 de ani ,nu am deci decat primul titlu de pensie de urmas, cel cu numele de familie gresit si un carnet de pensionar cu numele corect ,emis 20 de ani mai tarziu. Acest carnet contine poza si datele bunicii mele si are acelas numar de decizie cu cel gresit. Mentionez faptul ca mama mea a luat-o de la ceilalti frati, de la tara ,pe bunica mea si a intretinut-o pana a decedat. actele de deces o dovedesc deoarece au aceeasi adresa de deces in Bucuresti. Cum pot dovedi faptul ca, Constantin Tana este mama lui Eftimie Letitia atata timp cand la aceasta in certificatul de nastere este trecuta ca mama, Eftimie Tana ?