Multumesc mult. Din cate stiu totusi succesiunea trebuie facuta in primii 2 ani. Bun. Se face. Ca parte de mostenire revin 3 parti fetelor si 1 parte sotiei. Sotia mostenitoare poate instraina imobilul spre tatal meu? daca da Banuiesc ca trebuie facuta o evaluare din partea autoritatii tutelare si cu acordul acestora s-ar putea?
Buna tuturor! Problema mea este una pe cat de simpla pe atat de ciudata. Respectiv: In urma primirii repartitiei a unui apartament catre parintii mei de la stat (1974) in momentul in care acesta a putut fi cumparat de la stat, parintii mei au hotarat ca acest lucru sa se faca pe numele fratelui meu care in acea perioada era student si a beneficiat de o reducere dar ratele luate prin cec au fost platite de catre parintii mei, ca urmare dupa achitarea integrala a creditului,(care a fost luat pe numele fratelui meu) apartamentul in cauza a ramas tot pe fratele meu in ideea de a-l trece inapoi pe parintii mei. Din pacate chiar daca acest lucru urma sa fie facut curand intre timp fratele meu a avut un accident si a decedat. In urma lui au ramas sotia si 2 copii minori. In concluzie cumnata mea s-a trezit cu o mostenire care nu o vrea (eventul partial) ea fiind convinsa si constienta ca apartamentul este moral al tatalui meu. (mai mentionez ca am fost 3 frati si 2 dintre ei si mama mea sunt decedati) Oare exista posibilitatea ca, cumnata mea daca nu a facut inca succesiunea la acest apartament sa refuze mostenirea in favoarea tatalui meu - in urmare acesta sa suporte toate cheltuielile de rigoare? Va multumesc. Cu respect: Ca. D