avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie bun mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie bun mostenit

Buna tuturor! Problema mea este una pe cat de simpla pe atat de ciudata. Respectiv: In urma primirii repartitiei a unui apartament catre parintii mei de la stat (1974) in momentul in care acesta a putut fi cumparat de la stat, parintii mei au hotarat ca acest lucru sa se faca pe numele fratelui meu care in acea perioada era student si a beneficiat de o reducere dar ratele luate prin cec au fost platite de catre parintii mei, ca urmare dupa achitarea integrala a creditului,(care a fost luat pe numele fratelui meu) apartamentul in cauza a ramas tot pe fratele meu in ideea de a-l trece inapoi pe parintii mei. Din pacate chiar daca acest lucru urma sa fie facut curand intre timp fratele meu a avut un accident si a decedat. In urma lui au ramas sotia si 2 copii minori. In concluzie cumnata mea s-a trezit cu o mostenire care nu o vrea (eventul partial) ea fiind convinsa si constienta ca apartamentul este moral al tatalui meu. (mai mentionez ca am fost 3 frati si 2 dintre ei si mama mea sunt decedati) Oare exista posibilitatea ca, cumnata mea daca nu a facut inca succesiunea la acest apartament sa refuze mostenirea in favoarea tatalui meu - in urmare acesta sa suporte toate cheltuielile de rigoare? Va multumesc. Cu respect: Ca. D
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:49, 14 Iulie 2013
Nu se poate fara a dezbate succesiunile mamei si fratilor. Apoi se ca face o tranzactie intre mostenitorii fratelui adica cumnata si cei doi copii si tatal dvs si mostenitorii mamei prin care se va recunoaste ca banii au fost dati de parintii dvs si drept urmare se va face un partaj in care fiecaruia II va reveni o cota parte din apartament. Cumnata nu poate renunta la mostenirea sotului sau pt ca va renunta la toata mostenirea nu numai la apartament , nu se poate renunta in parte ci doar la tot si oricum au copii care vor veni singuri la mostenire, nu tatal dvs are vocatie succesorala.
renuntarea la mostenire se face pur si simplu si nu in favoarea cuiva.

... avand in vedere ca exista si copii din casatorie, atunci la mostenirea fratelui decedat vor veni cei 2 copii impreuna cu sotia supravietuitoare... tatal acestuia nu are vocatie succesorala in conditiile date.
Multumesc mult. Din cate stiu totusi succesiunea trebuie facuta in primii 2 ani. Bun. Se face. Ca parte de mostenire revin 3 parti fetelor si 1 parte sotiei. Sotia mostenitoare poate instraina imobilul spre tatal meu? daca da Banuiesc ca trebuie facuta o evaluare din partea autoritatii tutelare si cu acordul acestora s-ar putea?
Daca copii sunt minori aveti nevoie de dispozitia autoritatii tutelare. Trebuie dezbatute succesiunile fiecaruia dintre frati si mama. Apoi tranzactie cu partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Succesiune soacra cumnata fiica nedormit_in_NYC nedormit_in_NYC Fratele meu a decedat lasand in urma sa sotia (cumnata mea) si 2 copii majori. Mama mea este inca in viata, fiind proprietara unui apartament unde locuieste ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)