avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune soacra cumnata fiica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune soacra cumnata fiica

Fratele meu a decedat lasand in urma sa sotia (cumnata mea) si 2 copii majori.
Mama mea este inca in viata, fiind proprietara unui apartament unde locuieste singura. Dupa decesul dansei, cumnata mea are vreun drept la mostenire sau numai copiii fratelui au dreptul?

In ultimii 5 ani fratele meu a facut niste imbunanatiri in apartament, platite din banii lui. Acesti bani se vor scadea din partea mea de mostenire, da?

Cumnata mea incearca sa demonstreze ca ea si fratele meu au intretinut-o pe mama mea, lucru neadevarat, noi contribuind in parti egale. Nu a fost facut nici un act de intretinere intre mama mea si fratele meu. Este vreo sansa ca banii pe care ea pretinde ca i-a cheltuit cu intretinerea mamei sa fie scazuti din partea mea de mostenire?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:05, 23 Iunie 2009
La mostenirea mamei vine si cumanta dv. si copii in calitate de reprezentanti ai fratelui decedat. Daca se vor dovedi acele imbunatatiri vor profita lotului copiilor si cumantei. Cit priveste intretinerea mamei fiind o obligatie naturala nu are nici o repercursiune asupra partii din mosstenire care vi se cuvine
top dan a scris:

La mostenirea mamei vine si cumanta dv. si copii in calitate de reprezentanti ai fratelui decedat. Daca se vor dovedi acele imbunatatiri vor profita lotului copiilor si cumantei. Cit priveste intretinerea mamei fiind o obligatie naturala nu are nici o repercursiune asupra partii din mosstenire care vi se cuvine



Aici am niste serioase indoieli. Atat de serioase incat le-as putea denumi certitudini.

In ce calitate vine sotia supravietuitoare la succesiunea mamei fostului ei sot, predecedat mamei lui? Zic eu ca in nicio calitate, pentru simplul fapt ca sotia nu are vocatie succesorala la succesiunea mamei sotului ei. Pur si simplu legea nu-i confera o astfel de vocatie.

Asa fiind, doar copiii ei (de fapt ai sotului decedat) vin la succesiunea bunicii lor prin reprezentare.

Am scris, semnez si sustin cele afirmate,


cu voia dumneavoastra,


Liviu S.Bordas

:bow:
in nici un caz cumnata dvs nu va veni la succesiunea dupa mama dvs !!
nu are nici o calitate in acest sens .
la succesiune veti veni dvs in calitate de descendent , precum si nepotii dvs din partea fratelui , care culeg mostenirea in calitate de succesori ai tatalui lor.
de asemenea, nu au nici o relevanta imbunatatirile pe care cumnata le-a facut la imobuilul pe care mama dvs il detine, in sensul ca aceste cheltuieli ar duce la diminuarea cotei-parti din mostenirea care vi se va cuveni dvs !!

dansa poate eventual sa solicite in instanta, atata timp cat traieste mama dvs , o actiune indreptata contra dansei pt recuperarea acelor cheltuieli.
cumnata dvs are doar un drept de creanta in ceea ce priveste aceste cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie bun mostenit calin_domnici calin_domnici Buna tuturor! Problema mea este una pe cat de simpla pe atat de ciudata. Respectiv: In urma primirii repartitiei a unui apartament catre parintii mei de la ... (vezi toată discuția)
Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)