avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate IuliaBe

Activitate IuliaBe

Intr-adevar, doamna, raspunsul corect la intrebarea dumneavoastra este ca banca nu va putea urmari bunurile proprii ale dvs. si nici bunurile comune, viitorul dumneavoastra sot fiind debitorul, fiind vorba aici despre mai multe mase de bunuri, in care este impartit patrimoniul sotului. Afirmatiile mele se bazeaza pe art. 353 si 351 din Noul Cod Civil.
Va multumesc pentru raspuns!
Va multumesc pentru raspuns! Problema este ca posibila infractoare are o atitudine ostila, iar tatal meu nu ma sprijina, ci, dimpotriva, actioneaza dupa cum este influentat. Stiu ca faptele mentionate anterior pot constitui anumite infractiuni, dar este dificil de demonstrat, mai ales neavand colaborarea nimanui (a tatalui meu, a celor prejudiciati).
Buna ziua! Am cateva intrebari privind o situatie mai speciala: este vorba despre concubina tatalui meu, acesta din urma nefiind divortat, dar locuind de peste doi ani cu o anumita persoana. Aceasta persoana, din cate am inteles, detine o legitimatie de inspector OPC falsa, pe baza careia a cauzat multor magazine prejudicii importante. Din pacate, nimeni nu ii cunoaste identitatea si nimeni nu actioneaza impotriva ei atunci cand le confisca marfa vanzatorilor. In plus, nu are mutatie la domiciliul tatalui meu si nici nu detine vreun document care sa ateste faptul ca poate fi gasita la acea adresa. Stiu ca poate parea putin absurd, dar nu locuieste acolo ilegal? Adica, ma refer la faptul ca, in cazul comiterii unei infractiuni, de unde poate fi luata, daca nimeni nu stie nimic despre ea? Unii spun ca ar fi comis infractiuni deja, de aceea are atitudinea asta. Plus ca nu e normal sa nu figureze in niciun contract cu firmele de ale caror servicii beneficiaza (salubritate, lectricitate etc.), sa nu plateasca nimic. Se mai si imprumuta in numele tatalui meu, ea nespunandu-si numele si creandu-i acestuia mari datorii. Apoi, pe unde merge, profereaza injurii la adresa mea si a mamei mele, ne calomniaza, ne denigreaza, asa ca vreau sa o reduc la tacere, adica sa o dau in judecata pentru insulta si calomnie. Problema e ca persoanele care o aud spunand astfel de lucruri nu vor sa fie martori in proces. Ce este de facut? Cum se poate afla identitatea individei asteia? Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri! In ceea ce priveste prima reactie, cunosc principiul "actor incumbit probatio", dar intrebam ce probe trebuie aduse concret, in acest caz. De exemplu, proba testimoniala este admisa si relevanta? Apoi, in legatura cu bunurile comune, ma refeream la art. 346, Noul Cod Civil.
Cat priveste al doilea raspuns, stiu care este diferenta dintre curatela si tutela, dar am analizat dosarele de pe rolul unei anumite instante si am constatat ca in fiecare caz de punere sub interdictie a majorului se instituie in subsidiar curatela. Dar, inca o data, va multumesc!
Buna seara! Am cateva nelamuriri in ceea ce priveste aceasta masura de protectie a persoanei fizice si va rog sa ma ajutati. Pe scurt, este vorba despre tatal meu, care de zece ani are un comportament adulterin, in virtutea caruia investeste sume de bani importante in anumite persoane. In prezent, este pe punctul de a nu mai avea unde locui si cu ce supravietui, incheiand, de-a lungul timpului, numeroase acte care i-au adus mari prejudicii, ajungand la o varsta inaintata. In plus, are o perceptie deformata asupra realitatii, lucru care reiese din lipsa de reactie sau din reactii si raspunsuri deplasate. (Concubina cu care locuieste in prezent exercita acte de violenta asupra lui, il santajeaza, ii administreaza putinii bani care i-au mai ramas, il determina sa intreprinda actiuni si sa incheie acte pagubitoare in primul rand pentru sine.).
Intrebari:
1) Pot cere instantei sa dispuna efectuarea unei expertize medico-legale? (In trecut, a fost diagnosticat cu scleroza in placi, faza incipienta, dar nu am documentele care sa ateste acest lucru.);
2) Este obligatorie si instituirea curatelei? Daca raspunsul este afirmativ, doar instanta poate cere primariei sa recomande un curator si sa efectueze o ancheta sociala a acestuia?;
3) In ce poate sa constea sarcina probei? Eu nu detin toate documentele care atesta faptul ca tatal meu si-a instrainat aproape in totalitate bunurile. Insa exista martori care sa confirme acest lucru.
4) Nefiind divortat, ci doar despartit in fapt, tatal meu a instrainat o masina care constituia bun comun. Dovada acestui lucru poate fi atasata cererii privind punerea sub interdictie sau reprezinta o cerere separata?
Va multumesc anticipat!