avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Uz de fals, uzurpare de calitati oficiale, infractoare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Uz de fals, uzurpare de calitati oficiale, infractoare cu identitate necunoscuta

Buna ziua! Am cateva intrebari privind o situatie mai speciala: este vorba despre concubina tatalui meu, acesta din urma nefiind divortat, dar locuind de peste doi ani cu o anumita persoana. Aceasta persoana, din cate am inteles, detine o legitimatie de inspector OPC falsa, pe baza careia a cauzat multor magazine prejudicii importante. Din pacate, nimeni nu ii cunoaste identitatea si nimeni nu actioneaza impotriva ei atunci cand le confisca marfa vanzatorilor. In plus, nu are mutatie la domiciliul tatalui meu si nici nu detine vreun document care sa ateste faptul ca poate fi gasita la acea adresa. Stiu ca poate parea putin absurd, dar nu locuieste acolo ilegal? Adica, ma refer la faptul ca, in cazul comiterii unei infractiuni, de unde poate fi luata, daca nimeni nu stie nimic despre ea? Unii spun ca ar fi comis infractiuni deja, de aceea are atitudinea asta. Plus ca nu e normal sa nu figureze in niciun contract cu firmele de ale caror servicii beneficiaza (salubritate, lectricitate etc.), sa nu plateasca nimic. Se mai si imprumuta in numele tatalui meu, ea nespunandu-si numele si creandu-i acestuia mari datorii. Apoi, pe unde merge, profereaza injurii la adresa mea si a mamei mele, ne calomniaza, ne denigreaza, asa ca vreau sa o reduc la tacere, adica sa o dau in judecata pentru insulta si calomnie. Problema e ca persoanele care o aud spunand astfel de lucruri nu vor sa fie martori in proces. Ce este de facut? Cum se poate afla identitatea individei asteia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IuliaBe , utilizator 16:57, 19 Iulie 2013
Daca am inteles corect,persoana este concubina tatalui dvs.,drept urmare,va este la indemna sa--i solicitati sprijinul pentru aflarea identitatii sale.Faptele descrise de dvs.,daca se dovedesc a fi reale,intrunesc elementele constitutive a mai multor infractiuni,astfel incat,va indemn sa sesizati de indata organele judiciare.
O zi lina!
Va multumesc pentru raspuns! Problema este ca posibila infractoare are o atitudine ostila, iar tatal meu nu ma sprijina, ci, dimpotriva, actioneaza dupa cum este influentat. Stiu ca faptele mentionate anterior pot constitui anumite infractiuni, dar este dificil de demonstrat, mai ales neavand colaborarea nimanui (a tatalui meu, a celor prejudiciati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martorul mincinos bunicumiki bunicumiki Bună ziua ,am nevoie de un raspuns . Deci , într-un dosar civil privind un împrumut de 25000 euro (inexistent în realitate-neexistând martori s-au vreun ... (vezi toată discuția)
Este grupul infractional organizat pedepsit fara o fapta principala ? ManteGeor ManteGeor Buna ziua , sunt un nou avocat in bransa si am o mica nelamurire poate puteti sa imi acordati un mic ajutor . Am un inculpat care este acuzat de grup ... (vezi toată discuția)
Dezincriminarea articolul 8 din legea 39/2003 prin ncp? Ionescu1985 Ionescu1985 -In concret un inculpat a fost trimis in judecata pentru fapta prev de art 8 din legea 39/2003 raportat la art 323 Cpen vechi.Dosarul se afla in curs de ... (vezi toată discuția)