avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martorul mincinos
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Martorul mincinos

Bună ziua ,am nevoie de un raspuns . Deci , într-un dosar civil privind un împrumut de 25000 euro (inexistent în realitate-neexistând martori s-au vreun înscris în acest sens) la instanta de fond , mi sa dat dreptate câstigănd cauza cum ca împrumutul nu sa probat . La apelul facut de cel care a pierdut la fond , acesta aduce același martor mincinos (concubina lui, propus de el si la fond , dar instanta de fond la respins) însa la apel instanta aproba acest martor (doar pe speta de a confirma ca eu si celalat suntem rude ) . În realitate martorul declara cum ca ; ”am auzit o discutie despre acest împrumut între cei doi” . Întrebat de avocatul meu, ce alte detalii mai stie despre aceasta , cum ar fi : data , ora , alte persoane care au mai fost de fața . . . martorul spune ca nu isi aduce aminte . În final pe presupusa aceasta ” discutie auzita” instanta de apel schimba hotarâre de fond , obligându-ma pe mine la plata a banilor , pe care nu i-am luat niciodata. Întrebarea mea este : ce pot face ca sa îi trag la raspundere (în penal) pe cei doi mincinosi care au format un grup infractional împotriva mea . multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: bunicumiki , utilizator 15:59, 13 Februarie 2017
Buna ziua,

Faceti o plangere la politie pt marturie mincinoasa si cereti daune materiale in suma pe care tb sa o platiti plus daune morale. Dupa ce se da condamnarea pe marturie mincinoasa cereti revizuirea cauzei care s-a castigat pe marturie mincinoasa.

Succes,
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2017
Dana Fatol, Avocat
. . . pentru martora din proces (concubina) i-am facut plânge penala art. 244 ncp la parchetul de pe linga tribunalul unde sa judecat apelul , inca din noiembrie anul trecut , fara a primi vreun raspuns până in prezent s-au sa fiu cumva chemat pt vreo audiera . Deci rețin ca trebuie sa-i fac plingere si individului pe 244 si 367 ncp , la sectia de politie , . . . s-au la parchet ? ? ? . . . o zi placuta
Nu inteleg in ce consta infractiunea de inselaciune iar prin infracţional organizat se înţelege grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, constituit pentru o anumită perioadă de timp şi pentru a acţiona în mod coordonat în scopul comiterii uneia sau mai multor infracţiuni.
Acel ”asa zis împrumut” . . in fapt nu a existat ,neexistând nici un fel de inscris si nici un martor ,actiunea lui bazânduse doar pe declaratie mincinoasa. Acel martor mincinos propus in instanta este concubina lui cu care are un copil ,despre care nu stiu nimic , nu o cunosc decât din vedere de doua ori . Mai am un proces cu altcineva privind partajul unei case (din 2012) . . unde cei doi din dosarul imprumutului , sunt martori in dosarul de partaj. Povestea este veche , in 2010 eu am avut un conflict cu cei 3,solutionat de igpr, in favoarea mea. . . . deci se sustine . . (367) ? o zi placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot aduce falsi martori in instanta? ContSters414820 ContSters414820 Este o regula sau lege impotriva,?Multumesc mult si multa sanatate. (vezi toată discuția)
Martor mincinos mariusmnd mariusmnd Buna seara ! Ce e de facut in cazul in care martorul paratului intr-un proces de divort minte ? Nu am vazut hotararea instantei dar sigur nu este ceace-mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. conform art. 315/ncpc, martor nu poate soțul, fost ... colinsmarty colinsmarty Buna ziua. Conform art. 315/NCPC, martor nu poate soțul, fost soț, logodnicul sau concubin;ul, intelegandu-se din text, ca nu ar fi admis, daca este ... (vezi toată discuția)