avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se pot aduce falsi martori in instanta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se pot aduce falsi martori in instanta?

Este o regula sau lege impotriva,?Multumesc mult si multa sanatate.
Nu se pot aduce martori care nu spun adevărul, dacă aveți probe ca nu spun adevărul faceți plângere penala de mărturie mincinoasa împotriva lor, sau cereți procurorului sau politistului sa se sesizeze din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de mărturie mincinoasa, martorul este persoana care are cunostinta despre savarsirea unei fapte penale și este obligat sa depună un jurământ și sa spună adevărul.
Pentru mărturie mincinoasă depuneți plângere penală la parchetul de pe lângă judecătorie.
Sesizați parchetul chiar a 2-a zi, nu așteptați să se termine procesul.
Mergeți la arhivă și cereți copie legalizată cu mărturia redactată și o anexați la plângerea propriu-zisă.
Marturia mincinoasa este prevazuta si pedepsita de art.273 NCP cu inchisoarea de la 6 luni la ani sau cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac plangere penala inpotriva a doi martori mincinosi cum trebuie procedat iordachemihnea iordachemihnea in data de15 04 2015 am fost condamnat la un an inchisoare cu suspendare pentru infractiune art.336 alin 1de judecatoria tg.carbunesti intr-un dosar itocmit de ... (vezi toată discuția)
Declaratii de martor mincinoase flomrco47 flomrco47 Sunt suspect intr-un dosar penal in curs de cercetare. Am studiat dosarul la politie si am constata ca marorii au dat declaratii mincinoase impotriva mea. Ce ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere impotriva organelor de cercetare penala? Vasilepaul Vasilepaul Intrucat in dosarul de urmarire penala intocmit de organele de cercetare penala , politie si parchet , exista numeroase neconformitati : incalcare flagranta a ... (vezi toată discuția)