avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declaratii de martor mincinoase
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Declaratii de martor mincinoase

Sunt suspect intr-un dosar penal in curs de cercetare. Am studiat dosarul la politie si am constata ca marorii au dat declaratii mincinoase impotriva mea. Ce ar trebui sa fac acum ? Sa fac o plangere penala impotriva acestora (avand in vedre ca plangerea se poate depune in termen de 3 luni de la savarsirea faptei) sau sa las lucrurile deocamdata asa si sa pun problema marturiei mincinoase in fata judecatorului? Daca cazul nu ajunge prea repede in fata judecatorului nu va fi prea tarziu sa invoc marturiile mincinoase ale martorilor? In ofiterul de politie care cerceteaza cazul nu am nici cea mai mica incredere pentruca cel care mi-a facut plangere este un ofiter la S.I.P.I. si ei sunt pe-o mana. Ma gadesc ca judecatorul va fi mai impartial!
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2017
flomrco47, utilizator
Cel mai recent răspuns: flomrco47 , utilizator 21:07, 20 Septembrie 2017
Singura solutie legala este sa formulati plangere penala(nu plangere prealabila-doar aceasta este supusa termenului de 3 luni de la data la care persoana vatamata a aflat de savarsirea faptei)ptr.infratiunea de marturie mincinoasa prevazuta si pedepsita de art.273 NCP.
Deocamdata nu are rost, exercitati-va dreptul la aparare si formulati-va toate apararile necesare pentru a demonta acuzatiile.
Daca aveti probe in sensul ca martorii audiati nu declara adevarul, le puteti depune in acest dosar.
In functie de solutia dispusa la finalul cercetarilor, depuneti atunci plangere penala.
Prescriptia raspunderii penale in cazul infractiunii de marturie mincinoasa in varianta simpla, este de 5 ani.
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc mult pentru raspunsurile primite. Acum stu ce si cum sa procedez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot aduce falsi martori in instanta? ContSters414820 ContSters414820 Este o regula sau lege impotriva,?Multumesc mult si multa sanatate. (vezi toată discuția)
Martor mincinos Carturarul Carturarul In procesul dintre mine si Asociatia de propietari Asociatia a adus ca martor pe administratorul blocului si acesta a mintit sub juramant, lucru pe care il pot ... (vezi toată discuția)
Declaratia mincinoasa in cercetarea penala bukinst bukinst Constituie infractiune declaratia mincinoasa facuta de parat, politistului care-l cerceteaza si in baza careia politistul propune NUP iar procurorul mentine ... (vezi toată discuția)