avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate angajat2013

Activitate angajat2013

Răspuns la discuția Conflict de munca
nu ma intereseaza partea materiala. vreau sa stiu daca, in conditiile in care justific perioada in care am lipsit de la serviciu, pot sa-mi depun demisia cu preaviz iar procedura demarata de angajator nu se va incheia cu concedierea disciplinara.
exista posibilitatea stoparii acestei proceduri, si daca da, cum?
Buna ziua,

In urma cu 2 zile am avut o discutie cu angajatorul prin care l-am anuntat ca vreau sa inchei colaborarea. Am CIM pe durata nedeterminata, am propus incetarea de comun acord, angajatorul nu a vrut, nu am mai depus demisia cu preaviz si in ziua respectiva nu m-am prezentat la munca.
A doua zi am venit la munca pentru a-mi depune demisia cu preaviz dar am fost informat ca s-a demarat procedura pentru concediere disciplinara, s-a intocmit un referat catre ITM, și mi s-a trimis înștiințarea la domiciliu prin scrisoare recomandată.
Aș vrea să știu dacă mai pot face ceva în acest moment pentru a opri această procedură. Sunt dispus să demisionez cu preaviz dar în niciun caz nu-mi doresc o concediere disciplinară. Din păcate, ieri am fost trimis acasă fără să mi se arate acea decizie de suspendare a CIM, chiar dacă mi s-a trimis prin recomandată (domiciliul e la cca 300 km de locul de muncă) eu știam că trebuie să mi se înmâneze direct acea notificare, cu semnătura de primire dacă m-am prezentat la muncă.