nu ma intereseaza partea materiala. vreau sa stiu daca, in conditiile in care justific perioada in care am lipsit de la serviciu, pot sa-mi depun demisia cu preaviz iar procedura demarata de angajator nu se va incheia cu concedierea disciplinara.
exista posibilitatea stoparii acestei proceduri, si daca da, cum?
In urma cu 2 zile am avut o discutie cu angajatorul prin care l-am anuntat ca vreau sa inchei colaborarea. Am CIM pe durata nedeterminata, am propus incetarea de comun acord, angajatorul nu a vrut, nu am mai depus demisia cu preaviz si in ziua respectiva nu m-am prezentat la munca.
A doua zi am venit la munca pentru a-mi depune demisia cu preaviz dar am fost informat ca s-a demarat procedura pentru concediere disciplinara, s-a intocmit un referat catre ITM, și mi s-a trimis înștiințarea la domiciliu prin scrisoare recomandată.
Aș vrea să știu dacă mai pot face ceva în acest moment pentru a opri această procedură. Sunt dispus să demisionez cu preaviz dar în niciun caz nu-mi doresc o concediere disciplinară. Din păcate, ieri am fost trimis acasă fără să mi se arate acea decizie de suspendare a CIM, chiar dacă mi s-a trimis prin recomandată (domiciliul e la cca 300 km de locul de muncă) eu știam că trebuie să mi se înmâneze direct acea notificare, cu semnătura de primire dacă m-am prezentat la muncă.