Buna seara! Am o mare problema la care as dori un raspuns cat mai clar si pe intelesul tuturor:
1.cat la suta are dreptul un executaor judecatoresc sa opreasca din venitul unui pensionar care are o pensie de 550 lei?
2.in ce masura un executor judecatoresc poate pune poprire pe venit unei peroane care este numita in contract " garant ipotecar"? In cazul in care nu m-am exprimat prea bine va atasez o parte din contractul de ipoteca si va rog sa-mi spuneti daca executorul a procedat corect, oprind din pensia celor care au venit cu ipoteca si blacandu-le toate conturile
"Noi x si y in calitate de " garanti ipotecari"ne obligam sa garantam imprumutul in valoare de 00000 eoro plus dobanzile aferente si alte costuri si comisioane, precum si cheltuielile de orice fel legate de recuperarea tuturor sumelor datorate si cheltuieli de judecata, inclusiv cele legate de executare silita, acordate de banca si suntem de acord cu executarea silita a prezentului contract de catre Banca in cazul in care IMPRUMUTANTUL nu-si indeplineste obligatiile si conditiile stipulate in contractul de credit.
Ca urmare a prezentului contract si ca o garantie pentru rambursarea de catre IMPRUMUTANT a tuturar sumelor datorate , noiGARANTII IPOTECARI constituim in mod valabil in favoarea BANCIIo ipoteca de Rang I (Ipoteca) asupra imobilului.
Buna ziua! Cine ma poate ajuta la urmatoarea problema:in ce masura o banca din Romania poate pune poprire pe cardurile a doi pensionari, sot si sotie , in cazul in care ei au girat cu casa pentru un imprumut luat de alta persoana din afara familiei, numiti in contract " garanti ipotecari"? Mentionez ca nu li s-a luat casa , in schimb au aceasta poprire pe ambele cazuri? este corect?