avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Drepturile unui garant ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Drepturile unui garant ipotecar

Buna ziua! Cine ma poate ajuta la urmatoarea problema:in ce masura o banca din Romania poate pune poprire pe cardurile a doi pensionari, sot si sotie , in cazul in care ei au girat cu casa pentru un imprumut luat de alta persoana din afara familiei, numiti in contract " garanti ipotecari"? Mentionez ca nu li s-a luat casa , in schimb au aceasta poprire pe ambele cazuri? este corect?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:24, 17 Iulie 2013
Buna ziua,

Nu este corect. garantii ipotecari au dat doar o garantie reala, imobiliara, nicidecum una personala.

Am mai auzit de astfelde executori savanti, care interpreteaza o clauza idioata de renuntare la beneficiul diviziunii si discutiunii, specifice fidejusiunii, ca pe un contract de garantie si considera ca daca se mentioneaza ca raspund in solidar, ca garanteaza cu toate bunurile. O ineptie colosala.

Trebuie facuta contestatie la executare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Contract de fidejusiune glsys100 glsys100 Buna ziua, Un contract de fidejusiune presupune garantarea unui credit cu un imobil care nu apartine direct debitorului ci a unei terte persoane. In cazul in ... (vezi toată discuția)