avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate Carolina_w

Activitate Carolina_w

Am o nelamurire care se refera la urmatoarea situatie:
Ultimele doua saptamani din luna Mai imi sunt planificate si aprobate ca si concediu de odihna. Durata preavizului, conform contractului, este de 20 de zile lucratoare. Pot oare depune preaviz la inceputul lunii mai, adica: cu 10 zile lucratoare (2 saptamani) inainte de inceperea concediului, astfel incat la finisarea acestuia din urma sa nu mai existe obligativitatea, pentru mine, de a presta zile de lucru pentru angajator? Conform Codului Muncii, contractul de munca isi mentine toate efectele pe durata de preaviz.., si doresc sa stiu daca e posibil sa totalizez 10 zile lucrate+10 zile concediu= 20 de zile de preaviz..?
Intrebarea mea vine din "cu cat timp inainte de concediu trebuie sa imi depun preavizul, astfel incat demisia sa coincida cu finisarea concediului".
Multumesc mult
ma rog, ''suma imensa'', pt ca chiriasul e student, iar in lipsa altor bani, garantia a fost luata din banii pt taxa anului viitor de facultate.
..
Răspuns la discuția Chirii si plati utilitati
As mai dori sa stiu daca e prea tarziu sa inchei un contract. Si daca, data fiind cererea mea de a incheia unul, ar avea obligatia de a se conforma.
Răspuns la discuția Chirii si plati utilitati
Cum ma pot asigura ca imi obtin inapoi garantia, sau ca proprietarul nu se atinge de ea..? Are dreptul sa o faca? In lipsa unui contract, cum se poate proceda..?
Se prezinta urmatorul caz.
O persoana ia un apartament in chirie pentru scurt timp (1 luna). Din prima zi, la propunerea proprietarului, cei 2 cad de acord sa nu faca un contract pentru atat de scurt timp. Chiria 150 euro, garantia 150 euro.
La intrarea in apartament, proprietarul atrage atentia, printre altele, la existenta unui cablu de internet la care exista abonament, in vederea eventualelor plati de mai tarziu. Chiriasul vine cu un notebook, la care are internet mobil, ieftin, contractat pe doi ani. Ii spune proprietarului ca nu are nevoie de cel de-al doilea internet, ca acesta se poate deconecta sau proceda cum considera de cuviinta.
La jumatatea lunii, proprietarul intra pe neprins de veste in apartament. Printre altele, aduce in discutie ''o problema'', vizand sosirea facturii de net, in valoare de 54 de lei, suma imensa despre care chiriasul nu a stiut, si adaugand ca e impreuna cu cablul, de care, din nou, chiriasul nici nu a avut cunostinta, acesta neuzand tv-ul apartamentului sau internetul fix al acestuia.
Proprietarul preseaza chiriasul in vederea platii. Chiriasul exprima absurditatea achitarii unui cablu de internet la care nu a ales sa se aboneze, si despre a carei cuantum afla in ultimul moment.
Care ar fi solutia legala, justa, fara complicatii in instanta, pentru acest tip de litigiu?

Rog o consultanta competenta in timp util.
Se prezinta urmatorul caz.
O persoana ia un apartament in chirie pentru scurt timp (1 luna). Din prima zi, la propunerea proprietarului, cei 2 cad de acord sa nu faca un contract pentru atat de scurt timp. Chiria 150 euro, garantia 150 euro.
La intrarea in apartament, proprietarul atrage atentia, printre altele, la existenta unui cablu de internet la care exista abonament, in vederea eventualelor plati de mai tarziu. Chiriasul vine cu un notebook, la care are internet mobil, ieftin, contractat pe doi ani. Ii spune proprietarului ca nu are nevoie de cel de-al doilea internet, ca acesta se poate deconecta sau proceda cum considera de cuviinta.
La jumatatea lunii, proprietarul intra pe neprins de veste in apartament. Printre altele, aduce in discutie ''o problema'', vizand sosirea facturii de net, in valoare de 54 de lei, suma imensa despre care chiriasul nu a stiut, si adaugand ca e impreuna cu cablul, de care, din nou, chiriasul nici nu a avut cunostinta, acesta neuzand tv-ul apartamentului sau internetul fix al acestuia.
Proprietarul preseaza chiriasul in vederea platii. Chiriasul exprima absurditatea achitarii unui cablu de internet la care nu a ales sa se aboneze, si despre a carei cuantum afla in ultimul moment.
Care ar fi solutia legala, justa, fara complicatii in instanta, pentru acest tip de litigiu?

Rog o consultanta competenta in timp util.