avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suprapunere preaviz cu concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suprapunere preaviz cu concediu de odihna

Am o nelamurire care se refera la urmatoarea situatie:
Ultimele doua saptamani din luna Mai imi sunt planificate si aprobate ca si concediu de odihna. Durata preavizului, conform contractului, este de 20 de zile lucratoare. Pot oare depune preaviz la inceputul lunii mai, adica: cu 10 zile lucratoare (2 saptamani) inainte de inceperea concediului, astfel incat la finisarea acestuia din urma sa nu mai existe obligativitatea, pentru mine, de a presta zile de lucru pentru angajator? Conform Codului Muncii, contractul de munca isi mentine toate efectele pe durata de preaviz.., si doresc sa stiu daca e posibil sa totalizez 10 zile lucrate+10 zile concediu= 20 de zile de preaviz..?
Intrebarea mea vine din "cu cat timp inainte de concediu trebuie sa imi depun preavizul, astfel incat demisia sa coincida cu finisarea concediului".
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 19 Aprilie 2016
Dupa demisie, daca angajatorul are nevoie de salariat in preaviz, atunci ii plateste la sfarsit concediul neefectuat. Deci, nu: salariatul nu poate lua concediu de odihna in timpul preavizului. Acesta e un mod de a acorda timp angajatorului de a gasi un inlocuitor.
Carolina_w a scris:

.... Conform Codului Muncii, contractul de munca isi mentine toate efectele pe durata de preaviz.., si doresc sa stiu daca e posibil sa totalizez 10 zile lucrate+10 zile concediu= 20 de zile de preaviz..?
Intrebarea mea vine din "cu cat timp inainte de concediu trebuie sa imi depun preavizul, astfel incat demisia sa coincida cu finisarea concediului".
Multumesc mult

Este posibil sa efectuati10 zile de CO si10 zile de preaviz in perioada preavizului.

Va depuneti demisia si totodata si cererea de acordare a CO pe durata dorita de dvs. NU va trebuie un anumit termen pentru a depune astfel de cereri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Demisie Daliborka Daliborka Buna seara, in cazul in care o persoana are concediu de odihna aprobat(semnat si de seful de departament) in perioada 14 august-22 august iar in data de 10 ... (vezi toată discuția)