Buna seara,
Incerc sa detaliez cat mai pe scurt:
Sotul meu detine un apartament impreuna cu mama lui (50-50). Tatal lui decedat de doi ani. Anul acesta in martie din pricina unei baterii de bucatarie defecte, cand nu era nimeni acasa, s-a produs o inundatie - apartamentul lui si cel al vecinilor de dedesubt.
Vecinii de mai jos aveau asigurare facultativa la locuinta si au deschis un dosar de dauna.
Astazi a venit o notificare de la asigurator cu suma de plata - notoficarea a venit pe numele socrului meu.
Suma este prea mare pentru prejudiciul facut din punctul nostru de vedere.
Si mai am o nelamurire: cand s-au constatat pagubele, nu trebuia sa fie si sotul de fata? Vecinii mai aveau de exemplu urme pe pereti de la inundatii vechi si nereparate.
Cum se poate contesta sau exista vreo modalitate de a anula/micsora suma de plata?
Buna ziua si multumesc pentru raspuns.
Nu se poate pune problema de asigurare la casa, starea ei fiind deteriorata dinainte de introducerea legii asigurarii caselor si nicio firma nu asigura cazaturi.
Si in cazul de fata autorizatie de demolare este mult spus, casa s-a daramat singura.
Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Mama mea are o casa batraneasca in sector 1, zona chitilei. Se plateste impozit la ea, are cadastru si intabulare (nu stiu daca conteaza).
Casa nefiind locuita, s-a daramat, era din paianta. In momentul de fata mai are in picioare 2 pereti, restul casei s-a prabusit in curte.
Intrebarea mea este: ce pot face acum? o autorizatie de demolare costa destul de mult. Nu pot declara la primarie ca s-a daramat si sa o scot din acte?
Ce proceduri trebuie sa fac?