avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate Giany86

Activitate Giany86

Răspuns la discuția Reziliere contract modelling
Dar rezilierea contractului trebuie sa o fac doar la sediu sau o pot face si altfel fara sa mai ajung la Bucuresti?
Buna seara! As dori sa primesc niste sfaturi despre cum as putea sa reziliez un contract de publicitate.In data de 10.08.2014 in timp ce eram cu sotia si fiul meu la mare plimbandu-ne prin statiune am fost opriti de catre un individ unde ne-a prezentat un pliant de o asa zisa firma de casting 4ucast unde ne-a spus ca ar fi multe avantaje daca l-as reprezenta pe fiul meu de 1 an in asa zise sedinte, reclame pentru anumite produse, dar pentru mai multe detalii ne-a dus la sediul firmei din Eforie Nord.

Am intrat acolo unde ne-a intampinat o domnisoara si ne-a prezentat asa zisele avantaje precum ca am castiga niste comisioane din reclame si ca ne-ar ramane si produsele, etc. Dar ca sa pornim la drum trebuie sa platim o taxa de inscriere de 90 lei. Toate bune si frumoase, am platit suma ne-a dat un album cu 4 fotografii cu fiul meu facute pe loc dupa care ne-a spus ca trebuie sa mergem sa vorbim cu directoarea fara a ne mai spune ce urmeaza mai departe toata treaba la ei sa te prinda sa dai banii.

Am ajuns la directoare ne-a luat cu ce frumos e baiatul ca aveti toate sansele sa castigati multi bani, ca un alt baiat care ar fi fost mai uratel si a castigat 700 de euro dar noi cu un asemenea baiat frumos vrajeli. Ne-a spus ca trebuie sa incheiem un contract de colaborare si valoarea pe care ar trebui sa o platesc este de 248 de euro pe an si 30% comision din banii pe care urma sa-i incasam din evenimente, pe moment sotia a zis ca nu avem de unde sa scoatem atatia bani, dar am intervenit eu si i-am zis si asa am dat aia 90 lei daca nu mergem mai departe pierdem banii aia, si in incapatanarea mea peste ce mi-a zis sotia m-am dus sa platesc cu un card de cumparaturi pe care il aveam suma respectiva.

Norocul meu e ca am avut doar 500 ron( zic noroc pentru ca putea fi mai rau si mai pierdeam 600 ron si asa a incercat asa zisa directoare sa-mi spuna ca daca platesc toti banii primesc 1an gratuit si atunci am zis sa mai bag o data cardul ca e superoferta si n-a mai mers ca nu au mai fost bani pe card) si am platit doar o parte din suma respectiva, restul sumei trebuie sa o achit in 60 de zile adica undeva pe 9 octombrie, dupa ce platesc suma ar urma sa primesc pachetul de baza din contract un album a4 cu 20 de fotografii cu fiul meu pe care le-am facut la o sedinta foto organizata de ei urmatoarea zi dupa ce am incheiat contractul.

In fine sotia mi-a zis ca sunt nebun ca n-am avut ce face cu banii dar eu am fost convins ca am facut treaba buna mai ales ca toata treaba asta s-a facut cu contract. Am terminat vacanta ne-am dus acasa si la vreo 2 zile mi-am propus sa caut informatii despre firma pe internet si am gasit fel de fel de comentarii cu oameni dezamagiti care si-ar fi luat teapa de la aceasta firma ca au platit toata suma si ca nu au mai fost sunati nici pana in ziua de astazi pentru participarea la evenimente, altii ca ar fi platit doar o parte si mai tarziu au fost sunati de la firma ca daca nu platesc toti banii ii da in judecata.

In 3 cuvinte NU SUNT SERIOSI asa i-a caracterizat toti cei care dadeau comentarii, n-am vazut macar o parere, macar una pro. Si este si o campanie pe facebook Uniti impotriva teparilor unde se incearca sa se stranga mai multe persoane pagubite cu chitante platitie, contracte, etc si vor sa-i dea in judecata. Intrebarea mea la toata aceasta experienta zic eu neplacuta din viata mea: pot sa reziliez contractul pe care l-am facut si sa-mi recuperez banii pe care i-am dat cei 500 ron?
Am gasit raspunsul la intrebarea pe care v-am adresat-o, va multumesc
Buna ziua va rog respectuos sa ma lamuriti in urmatoarea privinta: sunt cadru militar am urmat cursul de formare subofiteri filiera indirecta( am fost militar angajat si dupa terminarea acestui curs am fost facut subofiter), unde in prezent activez la o unitate militara
Mentionez:
- Sunt casatorit am domiciliul stabil impreuna cu familia in alta localitate decat cea unde imi desfasor activitatea
Pot beneficia de decontarea cheltuielilor de transport saptamanale in vederea vizitarii familiei?
Astept raspunsul dumneavoastra cu mare interes, va multumesc.
Răspuns la discuția Concediu de crestere a copilului
Va multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Concediu de crestere a copilului
La mesajul care l-am scris in data de 18 iulie 2013 ora 17:16

(Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in privinta unui aspect. Am terminat anul trecut Facultata de Litere, dupa care am mers la examenul de titularizare in urma caruia am ocupat un post in sedinta publica. Contractul cu unitatea de invatamant respectiva stipuleaza ca perioada de angajare 1.09.2012-31.08.2013. In tot acest timp am ramas insarcinata, urmand sa nasc la sfarsitul lui august-inceputul lui septembrie. In conditiile in care copilul vine in luna august mai am dreptul la concediul de crestere al copilului, desi nu s-au incheiat cele 12 luni de contract? Mentionez ca, anterior angajarii mele in invatamant am mai lucrat o perioada de 12 luni la o firma, contractul s-a incheiat in iulie, prin demisia mea. Va multumesc.)

si la care am primit raspunsul dumneavoastra

(1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii sau perioade asimilate (sudenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. - Daca veti naste in august atunci cele 12 luni eligibile sunt septembrie 2012 - august 2013.
- In acest caz veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. - Daca veti naste in septembrie atunci cele 12 luni eligibile sunt octombrie 2012 - septembrie 2013.
- Si in acest caz veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.)

vreau sa mai pun o intrebare:

Am nascut azi 30 iulie 2013 prematur la 35 de saptamani data nasterii era undeva la sfarsitul lunii august inceputul lunii septembrie daca nasteam la termen ma incadram la raspunsul pe care mi l-ati dat dumneavoastraprivind CCC. Mai pot beneficia de CCC daca acum am 11 luni eligibile (septembrie 2012-iulie 2013) ? si mentionez ca fara 1 zi nu prind 1 august 2013 a 12 luna eligibila. Sper ca m-am facut inteles astept raspunsul dumneavoastra cu mare inters
Răspuns la discuția Concediu de crestere a copilului
Va multumesc mult pentru raspuns
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in privinta unui aspect. Am terminat anul trecut Facultata de Litere, dupa care am mers la examenul de titularizare in urma caruia am ocupat un post in sedinta publica. Contractul cu unitatea de invatamant respectiva stipuleaza ca perioada de angajare 1.09.2012-31.08.2013. In tot acest timp am ramas insarcinata, urmand sa nasc la sfarsitul lui august-inceputul lui septembrie. In conditiile in care copilul vine in luna august mai am dreptul la concediul de crestere al copilului, desi nu s-au incheiat cele 12 luni de contract? Mentionez ca, anterior angajarii mele in invatamant am mai lucrat o perioada de 12 luni la o firma, contractul s-a incheiat in iulie, prin demisia mea. Va multumesc.