avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate vasile60

Activitate vasile60

Răspuns la discuția Pensie anticipata
procent 100%
Am adeverinta (ce nu mi s-a returnat inpreuna cu carnetul de munca) si este inscris si in carnetul de munca.
Am depus dosarul de pensionare anticipata in luna martie iar acum o saptamana am primit o decizie de respingere a cererii. Motivul invocat fiind acela ca nu am depasit stagiul complet de cotizare cu cel putin 8 ani. Din asta eu am inteles ca ei nu au luat in considerare anii lucrati in grupa 2 . Subliniez fapul ca cei 41 de ani 7 luni si 25 de zile reprezinta perioada efectiva lucrata (incepind cu anul 1971 luna august), fara a lua in considerare stagiul militar. Oare nu se mai ia grupa in considerare?
Buna,
As vrea sa ies la pensie insa sunt confuz in ceea ce priveste legislatia (vechi sau cel nou). Eu am 60 de ani inpliniti in luna martie, 41 de ani , 7 luni si 25 zile lucrate din care 6 ani si 8 luni am fost incadrat in grupa 2 de munca. In acest timp am lucrat continuu (norma intreaga) fara intrerupere si am cotizat constant la stat. In aceste conditii as putea iesi la pensie anticipat fara penalizare?