Buna ziua,sunt un nou utilizator si imi cer scuze daca subiectul acesta a fost deja dezbatut.Am urmarit pe forum consultatiile despre acest subiect si am inteles ca minorul nu poate fi scos din tara fara acordul ambilor parinti in cazul unei custodii comune; dar intrebarea mea e una concreta si anume: daca unul din parinti ( tatal in cazul acesta) refuza sa semneze o procura pt scoaterea minorului din tara nu exista totusi o forma de a-l scoate cu un act ce dovedeste intoarcerea lui in tara?
adica mi se pare foarte nedrept ca copilul sa fie lipsit de o vacanta doar pentru ca tatal nu vrea sa semneze o procura.Vreau sa imi vizitez sora in strainatate si nu pot fara aceasta procura; copilul meu e privat de ceva ce tatal lui nu isi permite sa ii ofere.Intarzie cu plata pensiei alimentare,nu respecta programul de vizita,nu vine sa o vada cu saptamainile si nici nu se intereseaza de ea si totusi nu putem lua nici o decizie fara consimtamantul lui ?
Exista vreo forma de a primi custodia completa ( acum avem custodie comuna) folosind toate motivele mai sus mentionate? Sunt dispusa sa renunt la plata pensiei alimentare doar pt a avea custodia completa asupra fiicei mele de 3 ani; se poate solicita asta sau e nevoie de o intelegere intre partiile implicate?
va multumesc