avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1489 soluții astăzi
Forum Activitate marianabanulici

Activitate marianabanulici

Răspuns la discuția Prevederi CCM
multumesc, asa am considerat si eu dar d-na inspector de personal impreuna cu seful de subunitate apreciaza ca doar in cazul decesului sotului surorii mele as avea dreptul la zlp, nu si in cazul decesului fratelui sotiei mele, desi in CCM la art. 51(1) nu exista alta conditionalitate numai prevederea clara " decesul cumnatilor ,cumnatelor".Situatia este si mai bizara , deoarece seful de subunitate este in co pana luni 28.072013, am facut cererea pt a beneficia de zlp in data de 25.07.2013, inlocuitorul sefului de subunitate mi-a aprobat-o , dupa cum mi-a comunicat verbal, dar inspectorul de personal i-mi spune tot verbal ca situatia se poate schimba de luni dupa ce vine seful din co si a refuzat sa-mi dea copia xerox dupa cererea mea inregistrata , comunicandu-mi verbal nr. de inregistrare. Ce ar trebui sa fac ca sa nu ma aleg cu lipsa de la serviciu ? si ce mai pot face daca refuza sa-mi acorde cele 5 zlp ?
Răspuns la discuția Prevederi CCM
daca afinitatea este legatura dintre sot si rudele celuilalt sot, respectiv cumnatul fratele sotiei mele decedat, a fost afin de gradul doi cu mine, iar in CCM al SNTFC , eu fiind salariat SNTFC ,exista acea prevedere la art. 51(1) care spune ca se acorda 5 zile libere platite in cazul decesului cumnatilor,cumnatelor, am dreptul sau nu la zlp ?
Răspuns la discuția Prevederi CCM
Eu sunt salariatul la care in CCM exista aceasta prevedere , sotia nu are nici o legatura cu CCM fiind angajata la alta societate ! problema se discuta referitor la faptul ca dpdv legal fratele sotiei mele este sau nu cumnatul meu ? sau numai sotul surorii i-mi este cumnat ?
Discuție Prevederi CCM
in contractul colectiv de munca exista un articol care spune ca "un salariat are dreptul la 5 zile libere platite in cazul decesului , fratilor,surorilor,parintilor,copiilor,ginerilor ,nurorilor si cumnatilor". Daca a decedat fratele sotiei mele , beneficiez sau nu de acest drept ? Este fratele sotiei mele dpdv legal cumnat sau nu?, pentru ca cineva spunea ca nu este considerat cumnat numai sotul/sotia fratelui/surorii mele?