Sa inteleg ca am putea merge la notar si in Cluj, unde stam acum cu chirie??? Asta numai in cazul in care el ar fi deacord, insa daca nu...trebuie sa merg in Iasi? Ultimul domiciliu comun a fost in Iasi, aici numai el are flotant, eu nu....deci, daca nu e deacord trebuie in Iasi la tribunal sau in Cluj? Multumesc mult.
Buna ziua, si imi pare rau ca sunt nevoita sa ma informez despre un....divort si pasii ce trebuie de urmat. Situatia mea este urmatoarea: in 2008 mi-a dcedat sotul, dupa 2 ani m-am recasatorit crezand ca voi fi fericita pana la sfarsitul zilelor, insa acum... cu multe pareri de rau am ajuns sa spun ca nu mai pot. Nu este zi in care sa nu necertam, eu nu sunt deacord cu anumite obiceiuri, jigniri din partea lui si nu mai pot...am incercat sa am o discutie clara cu el, insa nu am cu cine. Tin sa precizez ca si el este la a doua casatorie, prima terminandu-se tot printr-un divort intentat de fosta sa nevasta,
Acum, noi am locuit in Iasi, in apartamentul meu cumparat pe numele din prima casatorie, deci inainte de a ma marita cu el. Acum ne-am mutat in Cluj, stam in chirie, apartamentul il voi vinde (dar inca nu pot fiind luat cu prima casa). Ce trebuie sa fac? La notar nu vrea sa vina....ca presupun ca trebuie la un notar din Iasi, nu?(ca acolo ne-am casatorit), trebuie sa merg eu la Judecatorie?! daca da, cat costa taxa? Tin sa precizez ca singurul lucru pe care l-am cumparat dupa casatorie a fost o masina (pusa pe numele lui) dar la care eu nu am nicio pretentie.
Unde trebuie sa merg si cat costa???? Va multumesc anticipat!
Actul de modificare, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 94/2012, a fost publicată în Monitorul oficial nr. 878 din 21 decembrie 2012.
Modificările aduse prin recentul act normativ la O.U.G. nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului “Prima casă” vizează mai multe paliere.
Pe deoparte, se prevede acordarea permisiunii de a schimba sau de a achiziţiona o altă locuinţă decât cea achiziţionată iniţial în cadrul programului, în virtutea garanţiei din partea vânzătorului pentru viciile ascunse ale locuinţei ori provocării unor daune locuinţei, ca urmare a producerii unui risc asigurat, de natură a o face improprie utilizării potrivit destinaţiei.
Pe de altă parte, Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de titular al dreptului de ipotecă legală, îşi va putea da acordul pentru efectuarea unor lucrări de intervenţie asupra locuinţelor achiziţionate în cadrul programului, respectiv pentru înlocuirea obiectului finanţării garantate. [.......]
În sfârşit, O.U.G. nr. 94/2012 mai dispune că în cazul rambursării anticipate a finanţării înainte de expirarea termenului de 5 ani, interdicţiile de înstrăinare se radiază în condiţiile legii.
Si eu am aceeasi problema, si din acest motiv sunt interesata:))) bafta !!1