avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Vanzare / cedare apartament Prima Casa
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Vanzare / cedare apartament Prima Casa

Salut,
Detin un contract pentru un apartament Prima Casa semnat in urma cu 3 ani.
Incerc sa "scap" de acest apartament deoarece a devenit neincapator.
M-am interesat la banca si mi s-a spus ca solutia cea mai simpla (in opinia lor) este de a ceda acest contract catre un viitor client eligibil Prima Casa.

Mai stiti si alte variante ?
A mai vandut / cedat cineva un apartament achizitionat prin programul Prima Casa?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
mdutan, utilizator
Cel mai recent răspuns: smery , utilizator 21:06, 26 August 2013
Nu prea! Exista o interdictie de instrainare care este valabila 5 ani din momentul achizitionarii apartamentului prin acest program!
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
ContSters250994, utilizator
s-a modificat legislatia din decembrie 2012....se ridica aceasta interdictie in anumite conditii...
la achizitia imobilului se inscrie in Cartea Funciara interdictia de instrainare pe termen de 5 ani a imobilului
asa este, exista interdictia de instrainare trecuta, dar reper, in decembrie 2012 s-a schimbat legislatia pentru acest program.
speram sa cunoasca cineva aceasta legislatie la zi....
Actul de modificare, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 94/2012, a fost publicată în Monitorul oficial nr. 878 din 21 decembrie 2012.

Modificările aduse prin recentul act normativ la O.U.G. nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului “Prima casă” vizează mai multe paliere.

Pe deoparte, se prevede acordarea permisiunii de a schimba sau de a achiziţiona o altă locuinţă decât cea achiziţionată iniţial în cadrul programului, în virtutea garanţiei din partea vânzătorului pentru viciile ascunse ale locuinţei ori provocării unor daune locuinţei, ca urmare a producerii unui risc asigurat, de natură a o face improprie utilizării potrivit destinaţiei.

Pe de altă parte, Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de titular al dreptului de ipotecă legală, îşi va putea da acordul pentru efectuarea unor lucrări de intervenţie asupra locuinţelor achiziţionate în cadrul programului, respectiv pentru înlocuirea obiectului finanţării garantate. [.......]



În sfârşit, O.U.G. nr. 94/2012 mai dispune că în cazul rambursării anticipate a finanţării înainte de expirarea termenului de 5 ani, interdicţiile de înstrăinare se radiază în condiţiile legii.

Si eu am aceeasi problema, si din acest motiv sunt interesata:))) bafta !!1

Alte discuții în legătură

Pot vinde un apartament achizitionat prin credit? mircea_thegreek mircea_thegreek imi puteti spune, va rog, daca pot vinde apartamentul achizitionat in 2012, prin credit prima casa si achitat dupa circa 4 luni? stiu ca exista o restrictie de ... (vezi toată discuția)
Prima casa perioada de 5 ani fulminator fulminator Am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa 1 in dec. 2009. Dupa cum stiti, exista o perioada de 5 ani in care nu ai voie sa instrainezi ... (vezi toată discuția)
Inchiriere o camera, prima casã natarau natarau Recent am achiziționat un apartament de 2 camere prin prima casa BRD. Vreau să ii inchiriez cuiva dormitorul, deci nu aș înstrăinat intreg ... (vezi toată discuția)