avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Activitate cristina_diaconu

Activitate cristina_diaconu

Răspuns la discuția Functionare birou mediator
Buna ziua,
1. De la 1 august este obligatorie INFORMAREA asupra avantajelor medierii. Nu este obligatorie medierea. MEDIEREA ESTE FACULTATIVA.
2. Prima sedinta de mediere se va tine dupa semnarea contractului de mediere, ceea ce inseamna ca partile au fost de acord cu procedura medierii, au semnat un contract si au platit un onorariu mediatorului. Adica s-a trecut la medierea propriu -zisa. Legea 192/2006, Art. 44, al. 1 "Este interzisa desfasurarea sedintelor de mediere inainte de incheierea contractului de mediere".
3. Procedura de informare se desfasoara inainte de semnarea contractului de mediare si este gratuita daca cele doua parti aflate in conflict se prezinta la mediator cu acest scop (informarea). In acest caz se face informarea gratuit si se elibereaza "Certificatul de informare". Daca se prezinta doar reclamantul si acesta doreste ca mediatorul sa faca demersurile pentru informarea paratului, mediatorul poate cere restutirea cheltuielilor ocazionate de aceasta procedura. Daca paratul nuse prezinta la informare se va elibera proces-verbal de informare.
Va doresc o zi frumoasa!
Va rog, medierea nu este obligatorie, este facultativa. Informarea asupra avantajelor medierii este obligatorie, in anumite cazuri. Iar in cazul expus de dvs, nu este obligatorie nici macar informarea. Va multumesc pentru intelegere.
Conform Legii 192/2006 - art 60(1) al 1, lit f, cazurile in care partile aleg sa recurga la procedura prevazuta la art 1025-1032 C.pr. civ. (cereri cu val. redusa) reprezinta exceptie de la regula (dovada participarii la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii). Deci cu alte cuvinte - nu este obligatoriu sa mergeti. Dar ati putea incerca totusi o mediere. V-ar scuti de niste batai de cap. O zi buna va doresc!