1. Partea prezenta nu poate fi reprezentata? Nu pot sa cred.... Oricum, am sris in final "prezent la pronuntare" pt a fi clar alineatul la care ma refer, [editat]
Trecand peste infomatiile de o noutate absoluta, revin cu precizarea ca alin. 1 de la art. 404 face referire doar la partea prezenta. Din acest motiv nu stiu daca e corect sa extind aplicarea si pentru mandatarul cu procura speciala.
2. Are cineva idee cand anume se executa pedeapsa complementara daca se aplica pe langa o pedeapsa fata de care s-a dispus suspendarea conditionata?
am o nelamurire si poate ma ajutati voi. La art. 404 Cod proc civ, conform alin.1, ar rezulta ca renuntarea la calea de atac poate fi facuta doar de partea prezenta la pronuntare (deci nu reprezentant, mandatar etc). Potrivit art. 81 insa, "orice alte acte procedurale de dispozitie nu se pot face de reprezentant decat in baza unui mandat special...". Voi ce intelegeti? se poate reprezenta partea in vederea renuntarii la calea de atac in fata instantei - prezenta la pronuntare?
referitor la intrebarea privind actul sexual cu un minor in agravanta prevazuta la alin. 5, daca nu citesc eu gresit, scrie "ori daca faptele prevazute in alin. (1) si (4) au avut urmarile...". Deci nu alin. 1-4 ci 1 si 4. Astfel, cred ca se refera strict la minorul sub 15 ani.