avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate johndough

Activitate johndough

Buna ziua,

Caut raspuns la o problema/intrebare pe care o am in prezent.
Conform legislatiei in vigoare, limita minima de 2 ore/zi pentru CIM cu timp partial nu mai exista, ceea ce inseamna ca se pot incheia CIM cu timp partial cu 1 ora / saptamana (din cate am inteles eu - va rog sa ma corectati daca gresesc).
IConform activitatii firmei mele si specific in cazul de fata, am nevoie de o persoana care sa fie angajata cu 1 ora pe saptamana.

Intrebarea mea este: care este cuantumul contributiilor sociale datorate de angajator statului pentru un CIM incheiat cu 1 ora pe saptamana, calculate la salariul de 1000 lei?

Va multumesc.
Buna ziua,

Intreb colegii de aici care sunt mai experimentati: o agentie imobiliara are nevoie de aviz / licenta de functionare de la primarie?
Cunoaste cineva daca aceasta licenta (in cazul in care trebuie) este conditionata de ceva anume (ex. cursuri obligatorii de agent imobiliar)?

Va multumesc.
Buna ziua,

Am cateva intrebari si rog colegii de forum daca ma pot ajuta:

1. Se poate infiinta o agentie imobiliara ca microintreprindere si sa plateasca impozit pe venit de 3%?
2. Poate numarul de angajati sa fie mai mare de 9 (pentru o ag.imob. care este microintreprindere)?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Forme legale pentru angajati
@ freeelis

Va multumesc foarte mult. Raspunsul dvs este foarte folositor pentru mine.

De asemenea multumesc foarte mult pentru ajutor si celorlalti membri care mi-au oferit un raspuns valabil si pertinent.
@ freeelis

Va multumesc frumos pentru raspuns.
Raspunsul dvs este foarte util.
Inteleg ca un angajat care lucreaza 8 ore / luna nu trebuie neaparat sa ajunga la salariul minim de 800lei (100lei/ora).
Daca este perfect legal ce spuneti dvs, aceasta este solutia pe care eu o caut.
@ Loredana_84

Va multumesc pentru raspuns, este folositor dar trebuie sa imi cer scuze ca nu am precizat exact ce anume doresc sa aflu, si anume: Care ar fi salariul minim acceptat din punct de vedere legal? Daca lucreaza doar 2 ore/saptamana = 8 ore / luna, pot sa ii dau un salariu de 80 lei / luna (10 lei / ora) si sa fie legal ?
@ tudorvaleriu

Va multumesc pentru raspuns, dar am cateva nelamuriri.
Care este salariul / remuneratia pentru un astfel de angajat (cu 2 ore pe saptamana) si care sunt obligatiile fiscale ale firmei angajatoare? Se platesc toate contributiile sociale (CAS, somaj, etc.) ?
Buna ziua,
Detin o firma de curatenie si in acest moment intampin o problema legata de formele legale pentru angajati, si anume: pe langa angajatii cu CIM, as dori sa angajez/colaborez cu alte persoane (angajati) care sa lucreze doar 1-2 ore pe saptamana sau de 2 ori pe saptamana maxim. Cum pot sa colaborez cu aceste persoane? Exista o alta forma legala de a le incadra in firma in afara de CIM? Mentionez ca persoanele nu au PFA.