avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate alex_11

Activitate alex_11

Cateva aspecte interesante:
"Potrivit datelor afisate pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, rezultatele examenului pentru primirea in profesia de avocat din luna septembrie au fost contestate de 864 de candidati, adica de aproximativ 40% din cei 2120 candidati. Procentul de promovabilitate, la nivel national, inainte de solutionarea contestatiilor, a fost de 29,5%, iar dupa contestatii a crescut la 34,1%, potrivit acelorasi date."
"O parte dintre candidatii nemultumiti au venit, luni, in audienta la presedintele Uniunii Barourilor din Romania, Gheorghe Florea, cerand reevaluarea lucrarilor, acuzand organizarea defectuoasa a examenului si faptul ca multi dintre candidati au copiat."
Toata treaba aceasta se intampla prin 2009, revolte si nemultumiri cu vechime asa sa zic, efect egal cu zero. Nu vreau sa va dezamagesc dar cred ca ai doare in cot, la anul vor fi iarasi 3000 de candidati la examen, taxa presupun ca va creste iarasi, si unii dintre noi isi vor lua iar teapa.
Achiesez la parerea cuiva dinainte de examen, promovabilitatea e de 5-600 de candidati pe an, si nu-i vorba ca devenim mai destepti de l an la an ci doar mai bine mulati pe cerintele lor, nu cred ca cei care aveti 30-35 de ani va schimbati acum la caracter de la un examen.
Personal am depus contestatie, cu greu recunosc, pentru o singura proba la care m-au furat cu 3 puncte, mi se pare halucinant, eram suparat pe baremul ipocrit dar cand am vazut rezultatul inmarmurisem.
La anul veti invata dupa 3 coduri noi, sa vedeti masacru atunci, eu unul nu mai dau.
Felicitari celor care au luat, celor care se unesc pentru o cauza nobila si fiti optimisti in continuare, asta nu pot sa va ia.
Am un singur cuvant: dezastru. Ma uitam pe rezultatele definitivilor 8/122, chiar asa de rau? Intri si apoi te prostesti vazand cu ochii. Rapiditatea de a da rezultatele vad ca a avut un efect total negativ asupra noastra. Note foarte mici per ansamblu, in comparatie cu anul trecut.
si eu am gresit aceasta speta, dar acum analizand, de ce sa ne dea o speta din rubrica RIL??? adica dorim sa devenim stagiari nu definitivi. Cer atat de mult de la noi de zici ca avem salariu , castigul asigurat dupa admitere in profesie. Nu suntem ca la INm, si mai stai si doi ani pe linga un avocat, ca sa se asigure ala ca nu faci prostii, mai ai si def-ul ca sa se asigure ca nu te-ai prostit.
Citeam leziunea azi din cod, si daa recapitulam codul faceam mai multe puncte decat am sris la examen. Oricum nu am pus accentul pe vicii din ideea ca a fost anul trecut unul.
Cred ca trebuie de citit dupa Neagu la penal, am schimbat pareri cu alti candidati inainte de examen si am realizat ca are uo cu totul alta abordare. La anul mare atentie, sigur se va da dupa noul cod de proc civila, dar problema e penalul, akolo e nasol sa inveti ca la civil dupa doua coduri. Acum nu stiu cand intra astea in vigoare, dar sa inveti , ca idee, dupa 3 coduri noi si sa dai examen va fi crima si pedeapsa in comparatie cu "floricelele" de anu asta.
Eu unul la anul nu mai dau.
legat de Udroiu, el nu tarteaza decat la o infractiune situatia premisa, in rest nu are asa ceva in carte, in cea de sinteze pentru examene, cine vrea sa mai dea la anu trebuie sa invete dupa altcineva.
Pe langa toate cele spuse astept un singur moment de "glorie" a comisiei, pe langa maremul "reusit" sa vad cum ma puncteaza, in comparatie cu ce am calculat eu ca am scris. Special am zis puncteaza, ca nota de trecere nu iau, si nu pot numi asa ceva nota in concluzie.
Intr-o propozitie "au recunoscut indirect ca au facut subiectul leziunea - praf" . Ce sa mai reconsideri, daca nu ai 4 puncte dupa primul barem or sa scoata anexa si poate mai culegi de acolo 1 punct!!!! O fi bine pentru cineva sau mai multi dar per ansamblu nu ne mai ajuta cu nimic.
Gata teroarea de 3 zile, ce sa zic acum ajuns acasa, cred ca e loc si de mai "bine" la barem si la controale cu securisti. Daca intra tot 500-600 e clar ca s-au gafat la faza cu grila si la anu nu mai sperati. dupa barem am picat din prima zi, dar m-am prezentat in continuare la un sportiv profesionist. La mine in sala au fost si din cei care nu au mai venit, trist.
Achiesez la parerile anterioare in care se spunea ca un candidat de nota 7 dupa barem abia ia un 5. Sper sa nu dezamagesc prea tare.
la ora 9, salile sunt afisate.
Bafta tuturor, concentrarea si inspiratia fie cu voi. :))