avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate bia1900

Activitate bia1900

Răspuns la discuția Concediu medical
Am uitat sa precizez ca pe noiembrie am 4 zile lucratoare cu codul 06 si restul de 17 cu cod 01
Buna ziua,

As dori sa stiu daca am dreptul sau cum se calculaza concediul medical avand in vedere urmatoarea situatie:

Din iulie 2012 sunt agent de asigurari cu un contract de agent, lucrand pe persoana fizica in urma caruia platesc impozit pe venit, CAS si CASS in raport cu veniturile obtinute care au depasit in fiecare luna pana in prezent salariu minim brut.

Din 20 iulie 2013 am un contract de munca cu salariul brut de 1400 lei care sunt impozitati conform legii. De la aceasta data pentru veniturile din asigurari nu mai platesc 10,5% CAS, dar CASS se opreste in continuare

In luna Octombrie am 2 zile de concediu medical, iar luna noiembrie este toata acoperita de concediu medical.

Pe luna octombrie am primit salariu fara nici un fel de probleme. Pentru noiembrie se schimba situatia.

Mi-au zis inital sa aduc o adeverinta cu veniturile din asigurari pe aprilie mai si iunie pentru a putea face o baza de calcul pentru concediu medical. Apoi m-au sunat sa-mi zica nu stiu cum o sa imi calculeze salariu tinand cont ca pe aprilie mai si iunie nu am platit 0.85% pentru concedii medicale.
Am vreo sansa sa primesc salariu pe noiembrie?

Buna ziua,

Sunt insarcinata si am primit concediu de risc maternal. Mentionez ca sunt angajata cu contract de munca, iar in timpul meu liber incheiam polite de asigurare pe persoana fizica, neavand PFA. Politele le pot incheia in continuare de acasa?
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil 2013
La venitul net lunar se calculeaza si bonurile de masa?