avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate baderca

Activitate baderca

Răspuns la discuția Mostenire
Va multumesc pentru raspuns. As vrea sa va mai intreb un lucru, pt ca nu sunt lamurit in totalitate. Ati spus ca "Nu puteti vinde fara acordul fratelui decat dupa ce faceti partajul", aceasta ce inseamna:
1) Ca se delimiteaza care parte din casa este a mea si care a fratelui meu si as putea vinde doar partea mea (delimitata) din casa?
2) Casa ca intreg fara acceptul lui nu poate fi vanduta niciodata chiar daca il despagubesc cu partea din casa care i se cuvine din pretul obtinut pe vanzarea ei?
Discuție Mostenire
V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de pamant. Eu mai am un frate (doar dupa mama). Nu exista alti mostenitori. Dupa moartea tatalui nu s-a facut succesiunea.
1) Care sunt cotele care imi revin mie si fratele meu acum dupa moartea mamei?
2) Pentru a vinde casa este obligatoriu acceptul fratelui meu (chiar daca mie imi revine o cota mai mare din mostenire) pt ca el nu doreste vanzarea casei?
3) In cazul in care el nu doreste vanzarea si nu reusim sa ne intelegem pe cale amiabila - dar eu doresc neaparat sa vand - cum trebuie procedat?