avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate Anddar

Activitate Anddar

Da, absolut de acord cu ce spuneti dvs. Exact acelasi lucru i-am spus si eu. Daca n-o sa aiba dovezi la dosar, n-o sa obtina custodia copiilor in veci. Imediat ce mi-a povestit incidentul cu politistii, am insistat sa mearga la politie. I-am spus ca-i scriu eu cererea, merg cu ea pana la cel mai sus pus in functie, dar i-a fost frica. De asemenea, i-am spus de nenumarate ori sa-si cumpere un reportofon sa-l inregistreze pe sotul ei. Daca vrei razboi, apoi trebuie sa te pregatesti sa-l castigi. Eu nu am cum s-o ajut mai mult. Daca refuza sa faca lucrurile astea atunci va fi, cum ati mentionat si dvs, "o femeie care si-a abandonat copiii" si care o sa ramana doar cu "frica". Nu stiu ce o sfatuieste avocata ei, dar nu face nimic din cele mentionate mai sus. Nu i-a cerut nici o dovada, se lasa in baza acestei avocate care o sa-i rezolve divortul. De fiecare data cand o intreb in ce stadiu se afla dosarul, imi spune: "pai, avocata se ocupa!" Bine, bine, dar tu nu ai dreptul sa stii? Nu vrei sa stii? Te increzi 100% in ce spune ea?
multumesc tare mult pentru informatii. voi accesa buletinul jurisprudentei cum ati sugerta. ii voi comunica surorii mele ca poate solicita o preschimbare a termenului.
la politie nu prea indrazneste sa mearga caci fratele lui lucreaza sau a lucrat acolo. o alta problema este atitudinea politistilor. De exemplu, sora mea a ajuns la 22.30 acasa de la munca (ea termina la 22.00) si cand a intrat in casa, el a inceput s-o injure si s-o bata cum ca a fost "la golani". Sora mea a chemat politia. Au venit 2 politisti. Sotul ei a fost foarte calm si zambaret si le-a spus: "domnilor, e bauta si face scandal, uitati-va la ea in ce hal e". Ea, saraca, se agita, tremurand, sa le spuna ca nu e bauta, ca e foarte obosita, ca a fost la munca si in momentul cand a ajuns acasa au inceput injuraturile si bataile. Normal, daca sta toata ziua acasa si nu munceste, normal ca-l apuca nebuneala. Politistii i-au spus surorii mele: "auzi, cucoana, ia si te calmeaza ca daca ne mai chemi a doua oara iti impuscam si o amenda". Cand am auzit asa ceva, am explodat. Am rugat-o pe sora mea sa mearga a doua zi la munca si sa ceara de la directoare dovada precum ca lucrat intre 14-22 iar apoi sa mearga la politie si sa faca plangere impotriva sotului si impotriva celor doi politisti dar nu s-a dus pentru ca ii este frica. tot timpul i-a fost si ii este frica. I-am spus de nenumarate ori ca fara probe n-o sa rezolve nimic. Acum ceva timp, i-a rupt mana si tot asa, n-a avut curajul sa mearga la politie.

Asa e. Este foarte trist ce se intampla, si dupa ati spus si dvs, Dle Martonze, sora mea a intrat intr-un cerc vicios. Da, el poate trai foarte usor cu 300-500 de euro pe luna, sa arunce banii pe tigari si bautura in loc sa se ocupe de educatia copiilor. Si sa va dau un exemplu cat de preocupat acest individ de educatia copiilor lui ... urmareste la 12 noaptea emisiuni porno cu fiul sau care are numai 11 ani, explicandu-i cum "sta treaba cu femeile". Nici nu va puteti imagina. In legatura cu violenta ... violent a fost numai cu sora mea. pe copii nu i-a batut niciodata - deocamdata! - pentru ca incercat tot timpul sa si-i atraga de partea lui. Cand sora mea il punea pe baiat la citit / scris - ceea ce nu-i prea placea copilului, sotul ei tot timpul ii spunea copilului ca nu-i trebuie carte, "o sa te invat eu scoala vietii, mai baiatule! totul e sa ai femei, sa bei, sa-ti traiesti viata! n-o asculta pe maicata! e o curva" Ah! Nici nu va dati seama ce limbaj vulgar are si ce "educatie" le face copiilor. Strigator la cer!

va multumesc tuturor pentru aceste informatii pretioase. as da orice sa pot s-o ajut pe sora mea si mai ales pe copiii ei care au dreptul la o viata mai buna.

Buna ziua! As dori si eu un sfat in legatura cu cele descrise mai jos:
Sora mea e in proces de divort (din aprilie 2013) cu sotul ei care nu a dorit sub nici o forma sa semneze actele. Are doi copii cu el (11 ani, resp. 4 ani). A fost nevoita sa plece din tara pentru a inainta divortul deoarece a amenintat-o de nenumarate ori ca o omoara daca incearca sa dea divort. Traiul cu el a fost un calvar: batai, certuri, injuraturi; de multe ori a dat-o afara din casa si a dormit pe casa scarii, i-a rupt mana, i-a invinetit ochii. A mai avut cateva tentative de a depune divort / pleca din tara, dar a prins-o iar consecintele au fost cumplite. Acum 5 ani, a scos-o din autocar si a batut-o de fata cu toata lumea. In aprilie, inainte de a pleca din tara, i-a confiscat mobilul, i-a ascuns actele (pasaport, buletin, certificat de nastere, etc). De data asta, sora mea a reusit sa plece, mai bine spus sa fuga de-acasa si sa depuna si actele la judecatorie. Acum e in strainatate si munceste pt a avea bani cu ce plati avocatul. Primul termen e in ianuarie. Doresc sa va intreb: cat dureaza un astfel de divort in care sotul nu doreste semnarea actelor iar persoana care initiaza divortul e in strainatate? Sora mea e terminata psihic, e terorizata, e amenintata tot timpul, cand doreste sa vb cu copii, el nu-i lasa si le baga prostii in cap. Deja fiul sau nu vrea sa mai auda de mama lui. Este de-a dreptul strigator la cer sa te razbuni folosind proprii copii, sa vorbesti urat de propria lor mama. Sora mea a facut nenumarate sacrificii pentru ei. Ea a fost (este) singura care a adus un ban in casa in ultimii 3 ani si care a tinut casa pe umeri. Si acum le trimite bani din strainatate caci el nu doreste sa munceasca. Ma si va intreb: cat dureaza sa scape de acest calau si sa castige custodia copiilor (daca or mai vrea sa fie cu ea, caci, cel mare deja o respinge). Va rog sa-mi dati un raspuns sau sa imi spuneti unde as putea sa ma informez mai mult cu referire la cele de mai sus (legi, cazuri similare, etc) pentru a putea sa o ajut pe sora mea. Va multumesc tare mult.