avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii (sotul nu doreste semnarea actelor)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii (sotul nu doreste semnarea actelor)

Buna ziua! As dori si eu un sfat in legatura cu cele descrise mai jos:
Sora mea e in proces de divort (din aprilie 2013) cu sotul ei care nu a dorit sub nici o forma sa semneze actele. Are doi copii cu el (11 ani, resp. 4 ani). A fost nevoita sa plece din tara pentru a inainta divortul deoarece a amenintat-o de nenumarate ori ca o omoara daca incearca sa dea divort. Traiul cu el a fost un calvar: batai, certuri, injuraturi; de multe ori a dat-o afara din casa si a dormit pe casa scarii, i-a rupt mana, i-a invinetit ochii. A mai avut cateva tentative de a depune divort / pleca din tara, dar a prins-o iar consecintele au fost cumplite. Acum 5 ani, a scos-o din autocar si a batut-o de fata cu toata lumea. In aprilie, inainte de a pleca din tara, i-a confiscat mobilul, i-a ascuns actele (pasaport, buletin, certificat de nastere, etc). De data asta, sora mea a reusit sa plece, mai bine spus sa fuga de-acasa si sa depuna si actele la judecatorie. Acum e in strainatate si munceste pt a avea bani cu ce plati avocatul. Primul termen e in ianuarie. Doresc sa va intreb: cat dureaza un astfel de divort in care sotul nu doreste semnarea actelor iar persoana care initiaza divortul e in strainatate? Sora mea e terminata psihic, e terorizata, e amenintata tot timpul, cand doreste sa vb cu copii, el nu-i lasa si le baga prostii in cap. Deja fiul sau nu vrea sa mai auda de mama lui. Este de-a dreptul strigator la cer sa te razbuni folosind proprii copii, sa vorbesti urat de propria lor mama. Sora mea a facut nenumarate sacrificii pentru ei. Ea a fost (este) singura care a adus un ban in casa in ultimii 3 ani si care a tinut casa pe umeri. Si acum le trimite bani din strainatate caci el nu doreste sa munceasca. Ma si va intreb: cat dureaza sa scape de acest calau si sa castige custodia copiilor (daca or mai vrea sa fie cu ea, caci, cel mare deja o respinge). Va rog sa-mi dati un raspuns sau sa imi spuneti unde as putea sa ma informez mai mult cu referire la cele de mai sus (legi, cazuri similare, etc) pentru a putea sa o ajut pe sora mea. Va multumesc tare mult.
Daca are avocat care sa o reprezinte, atunci este bine.

Cazuri similare sunt nenumarate. Puteti accesa bulteinul jurisprudentei in materie de dreptul familiei si veti gasi multe sentinte date.

Din pacate, gradul de incarcare cu dosare al instantelor este destul de mare si atunci primul termen este destul de lung... dar, ar putea incerca o cerere de preschimbare a termenului... discutati cu avocatul pe care il are sora dvs. acest aspect.
din punctul meu de vedere este imperios necesar sa mearga initial la politie si sa semnaleze aceste aspecte. o va ajuta cu siguranta si la proces. poate sa ceara custodia exclusiva a copiilor prin ordonanta presedintiala, care se judeca cu celeritate. fuga nu este o solutie. poate de asemnea cere ordin de restrictie.
procesul va fi lung si anevoios
din păcate, instanța lucrează cu probe. sora dvs. trebuie să demonstreze (martori, copii după plângerile la poliție, cerificate medico-legale) că este victima violenței în familie.
trebuie, de asemenea, să fie prezentă la proces.
un avocat al soțului poate tărăgăna procesul pe ani de zile invocând tot soiul de pretexte.

primul pas pe care mă gândesc eu să-l facă e să depuna la judecătorie o ordonanță președințială de încredințare provizorie a copiilor. cred că șansele să îi fie acceptată sunt minime (de obicei, pe timpul procesului de divort copiii nu sunt scosi din casa unde au locuit) însă asta poate proba că mama se interesează de copii și că nu i-a părăsit.
e necesar să prezinte în instanță copii după documentele care atestă faptul că trimite bani. să trimită regulat banii!
sunt necesare dovezi că tatăl nu are cu ce crește copiii, martori care să declare că nu-i place munca. puteți cere instanței să solicite fișa fiscală din care să reiasă veniturile lui.
dacă sora dvs. lucrează cu forme legale sfătuiți-o să solicite unor instituții de învățământ din zonă acceptul formal de înscriere la școală.
trebuie să dovediți că minorii au unde să locuiască și sunt școlarizabili imediat ce ajung în țara unde lucrează mama.
nu e lipsită de interes adresarea către o instituție care protejează victimele abuzului în familie - veți beneficia de consiliere gratuită ([ link extern ] )
o adresă la protecția copilului prin care mama să solicite evaluarea condițiilor în care trăiesc aceștia, după ce a fost alungată din casă cred că e necesară. veți primi un raport care v-ar putea fi de folos în instanță.

divorțul cu partaj durează mai mult decât cel fără. puteți face partajul și după divorț, oricând veți avea bani.

Anddar, sora dvs. a intrat intr-un cerc vicios.
A fugit in strainatate sa scape de agresor, dar a lasat copiii in grija unui om violent; daca este asa violent, cum de a avut curajul sa-si lase copiii in asa mediu? Bila neagra
Trimite bani pentru copii, corect. Grija pentru copii se va intoarce impotriva dansei, deja sunt semne clare: copiii sunt invrajbiti impotriva dansei, copiii vor declara in instanta ca vor sa locuiasca cu el, iar sora dvs. este buna de plata inca cel putin 14 ani de acum inainte, daca nu mult mai mult. Si cum pensia de intretinere este 33% din venitul mamei din strainatate, functie de tara unde lucreaza va fi obligata sa plateasca 300-500 euro lunar pensie de intretinere, din care va trai comod si tatal lor, care nu e prieten cu munca. Trist. Trist si pentru ca asemenea suma e suficienta pentru intretinerea a doi copii, dar pentru un adult in plus, nu. Copiii, in loc sa fie ingrijiti, vor suferi lipsuri, fiindca tatal se multumeste cu ce primeste.
Doamna ar trebui sa se intoarca in tara cu toate riscurile, sa lupte aici pentru copii, sa fie alaturi de ei; nu trebuie sa stea sub acelasi acoperis cu sotul violent.
Ma refer la perioada pana la finalizarea divortului si obtinerea domiciliului copiilor la dumneaei.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
Martonze, utilizator
multumesc tare mult pentru informatii. voi accesa buletinul jurisprudentei cum ati sugerta. ii voi comunica surorii mele ca poate solicita o preschimbare a termenului.
la politie nu prea indrazneste sa mearga caci fratele lui lucreaza sau a lucrat acolo. o alta problema este atitudinea politistilor. De exemplu, sora mea a ajuns la 22.30 acasa de la munca (ea termina la 22.00) si cand a intrat in casa, el a inceput s-o injure si s-o bata cum ca a fost "la golani". Sora mea a chemat politia. Au venit 2 politisti. Sotul ei a fost foarte calm si zambaret si le-a spus: "domnilor, e bauta si face scandal, uitati-va la ea in ce hal e". Ea, saraca, se agita, tremurand, sa le spuna ca nu e bauta, ca e foarte obosita, ca a fost la munca si in momentul cand a ajuns acasa au inceput injuraturile si bataile. Normal, daca sta toata ziua acasa si nu munceste, normal ca-l apuca nebuneala. Politistii i-au spus surorii mele: "auzi, cucoana, ia si te calmeaza ca daca ne mai chemi a doua oara iti impuscam si o amenda". Cand am auzit asa ceva, am explodat. Am rugat-o pe sora mea sa mearga a doua zi la munca si sa ceara de la directoare dovada precum ca lucrat intre 14-22 iar apoi sa mearga la politie si sa faca plangere impotriva sotului si impotriva celor doi politisti dar nu s-a dus pentru ca ii este frica. tot timpul i-a fost si ii este frica. I-am spus de nenumarate ori ca fara probe n-o sa rezolve nimic. Acum ceva timp, i-a rupt mana si tot asa, n-a avut curajul sa mearga la politie.

Asa e. Este foarte trist ce se intampla, si dupa ati spus si dvs, Dle Martonze, sora mea a intrat intr-un cerc vicios. Da, el poate trai foarte usor cu 300-500 de euro pe luna, sa arunce banii pe tigari si bautura in loc sa se ocupe de educatia copiilor. Si sa va dau un exemplu cat de preocupat acest individ de educatia copiilor lui ... urmareste la 12 noaptea emisiuni porno cu fiul sau care are numai 11 ani, explicandu-i cum "sta treaba cu femeile". Nici nu va puteti imagina. In legatura cu violenta ... violent a fost numai cu sora mea. pe copii nu i-a batut niciodata - deocamdata! - pentru ca incercat tot timpul sa si-i atraga de partea lui. Cand sora mea il punea pe baiat la citit / scris - ceea ce nu-i prea placea copilului, sotul ei tot timpul ii spunea copilului ca nu-i trebuie carte, "o sa te invat eu scoala vietii, mai baiatule! totul e sa ai femei, sa bei, sa-ti traiesti viata! n-o asculta pe maicata! e o curva" Ah! Nici nu va dati seama ce limbaj vulgar are si ce "educatie" le face copiilor. Strigator la cer!

va multumesc tuturor pentru aceste informatii pretioase. as da orice sa pot s-o ajut pe sora mea si mai ales pe copiii ei care au dreptul la o viata mai buna.

Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotului + copil minor Alexbuc84 Alexbuc84 Buna. Am o prietena care sta la tara si vrea sa divorteze de barbat din cauza ca nu se mai inteleg. In trecut inainte sa fie casatoriti, ea s-a mai despartit ... (vezi toată discuția)
Partaj cu fostul sot avand cei trei copii in intretinere germ3 germ3 Buna ziua! Sunt mama a trei copii,dupa o casatorie de 14 ani cu agresiuni verbale si fizice nenumarate si amenintari cu moartea din partea fostului sot, am ... (vezi toată discuția)
Mama bolnava psihic si divortata de tata nu ne lasa sa traim ionella_ma ionella_ma Buna ziua, Sunt in pragul disperarii si deznadejdii si am nevoie de ajutor.Parintii nostri au divortat anul trecut ,deoarece tata impreuna cu noi ... (vezi toată discuția)