din păcate, instanța lucrează cu probe. sora dvs. trebuie să demonstreze (martori, copii după plângerile la poliție, cerificate medico-legale) că este victima violenței în familie.
trebuie, de asemenea, să fie prezentă la proces.
un avocat al soțului poate tărăgăna procesul pe ani de zile invocând tot soiul de pretexte.
primul pas pe care mă gândesc eu să-l facă e să depuna la judecătorie o ordonanță președințială de încredințare provizorie a copiilor. cred că șansele să îi fie acceptată sunt minime (de obicei, pe timpul procesului de divort copiii nu sunt scosi din casa unde au locuit) însă asta poate proba că mama se interesează de copii și că nu i-a părăsit.
e necesar să prezinte în instanță copii după documentele care atestă faptul că trimite bani. să trimită regulat banii!
sunt necesare dovezi că tatăl nu are cu ce crește copiii, martori care să declare că nu-i place munca. puteți cere instanței să solicite fișa fiscală din care să reiasă veniturile lui.
dacă sora dvs. lucrează cu forme legale sfătuiți-o să solicite unor instituții de învățământ din zonă acceptul formal de înscriere la școală.
trebuie să dovediți că minorii au unde să locuiască și sunt școlarizabili imediat ce ajung în țara unde lucrează mama.
nu e lipsită de interes adresarea către o instituție care protejează victimele abuzului în familie - veți beneficia de consiliere gratuită (
[ link extern ] )
o adresă la protecția copilului prin care mama să solicite evaluarea condițiilor în care trăiesc aceștia, după ce a fost alungată din casă cred că e necesară. veți primi un raport care v-ar putea fi de folos în instanță.
divorțul cu partaj durează mai mult decât cel fără. puteți face partajul și după divorț, oricând veți avea bani.