avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu fostul sot avand cei trei copii in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu fostul sot avand cei trei copii in intretinere

Buna ziua!
Sunt mama a trei copii,dupa o casatorie de 14 ani cu agresiuni verbale si fizice nenumarate si amenintari cu moartea din partea fostului sot, am divortat . Copiii mi-au fost incredintati spre crestere si ingrijire .Dupa un an de la divort fostul sot m-a obligat ,verbal desigur, sa depun dosarul pentru partajul bunurilor .Mentionez ca in primii 5 ani ai casatoriei nu am avut serviciu dar am ingrijit copiii dar am muncit acasa,am crescut animale pentru vanzare dar am avut si pamant luat in arenda pe care il lucram cu parintii mei ,pentru ca fostul sot era tractorist pleca dimineata si venea seara .parintii mei mi-au cumparat terenul pentru casa si din banii de la nunta ,plus ceea ce iesea din vanzarea viteilor ,porcilor si produselor agricole,plus ajutorul parintilor mei ,tatal meu avea pe atunci o pensie de 1300lei , ne-am ridicat o casa ,apoi m-am angajat ,am facut si studii superioare fara plata ,prin programul PIR,nu am mai muncit atat de mult in agricultura dar era foarte multa munca si acasa ,plus copiii, iar la salarul de pe vara faceam mereu cate ceva pentru casa ,geamuri termopan,sobe teracota ,apa curenta in bucatarie ,gresie ,faianta ,parchet ,in fiecare vara cate ceva pentru ca era salarul pe 3 luni .dupa un proces de un an si jumatate in care fostul sot a incercat sa demonstreze prin declaratii mincinoase si cu martori mincinori care nu mi-au intrat in casa niciodata ,ca eu nu am avut nici o contributie ,a vrut sa castige toata casa si sa ma dea afara cu toti cei trei copiii ,s-a ajus cumva la a ni se atribui fiecaruia cate 2 camere ,nepunandu-se la socoteala copiii si nici faptul ca el era foarte agresiv si violent ,ca a batut si fugarit copiii pentru ca au ales sa ramana cu mine ,le-a si spus de nenumarate ori ca pentru ei nu exista ,m-a amenintat cu moartea in fata copiilor ,si am depus plangere ,dar degeaba ,pentru ca fratele lui lucreaza pentru cineva mare de prin tribunal ,om de casa ,si nu a patit absolut nimic ,doar o mica amenda de 150 de lei care si aceea la contestatie a fost stearsa .Ma intreb acum ce lege le da drepturi unor astfel de ,,oameni ,,,ce pot sa fac sa ramana casa copiilor ,nu mie ,pentru ca eu ma voi casatorii ,dar vreau sa ma asigur ca ei au acoperisul deasupra capului la orice ora fara frica ca tatal lor ii va fugari de cate orii va vrea .
Inca o mentiune ,de 8 luni am plecat in strainatate cu contract de munca sa am cu ce sa-mi intretin copiii pentru ca din salarul de bugetar nu puteam sa le asigur decat hrana zilnica ,fostul sot nu le da nimic inafara de minima pensie alimentara desi lucreaza si are 1700 lei salar ,lor le da 300 si nimic altceva ,sta in casa cu ei ..si e total dezinteresat .in public vorbeste ca are grija de ei ,dar copiii pot fi audiati si se poate demonstra ca nici nu-i baga in seama ,mai ales ca a incuiat usa de la bucatarie ,o deschide doar cand vine cineva de la asistenta sociala sau de la expertiza casei ....sunt bulversata .ma puteti ajuta cu raspunsuri ,va rog !!!
Cel mai recent răspuns: germ3 , utilizator 14:18, 15 Iulie 2013
De ce le da 300, asa s-a stabilit ?
Cum s-a stabilit la partaj, ca acea casa poate fi partajata comun in natura sau de ce s-a ajuns la a hotari cate doua camere pt fiecare ? ati avut avocat ?
Cati ani au copiii si cene se ocupa de ei in lipsa dvs ?
a spus asistentei sociale ca lucreaza ocazional desi aceasta stia foarte bine faptul ca lucreaza zilnic, pentru ca trecea mereu cu microbuzul pe langa ea ,da am inca avocata ,dar nu imi da lamuriri ,mereu imi spune ca pentru copiii trebuie sa mi se acorde atribuirea casei ,recent am aflat ca el a cerut cele mai bune camere iar doamna nu e de acord cu aceasta ,fapt pentru care se tot amana termenele .De copii momentau au grija parintii mei ,stau acasa dar merg la masa la bunici ,e distanta doar de 40 m intre case . saptamana viitoare voi fi langa ei ,pentru ca nu mai rezist sa-mi spuna ca ii fugareste ,ca le taie curentul etc ...ei nu spun nimic nimanui despre toate acestea ,pentru ca eu sunt plecata , nu vor sa avem probleme din cauza ca nu sunt langa ei si vor sa ma stie in siguranta
Nu conteaza ce a spus asistentei sociale, instanta decide pe baza veniturilor sale. E angajat, a depus adeverinta de venituri ?
Ati cerut atribuirea casei ca sa asteptati o solutie in acest sens ?
Daca vi se va atribui, va trebui sa-i platiti o sulta pt cota lui.

Abea acum la partaj am inteles ca a depus adeverinta de venit,A fost angajat cu contract de munca individual la acea vreme ,nimeni nu i-a cerut adeverinta de venit la procesul de divort .Da avocata care ma reprezinta in instanta a cerut atribuirea imobilului .Sunt constienta ca trebuie sa-i platesc lui sulta si sunt in stare sa muncesc pe branci pana ii achit sulta pentru ca vreau sa-mi stiu copiii in siguranta
Doamna, ceva e putred in Danemarca! Nu am inteles, cum, daca stiati ca fostul sot munceste cu contract de munca, nu ati ridicat aceasta problema in fata instantei, la stabilirea obligatiilor de intretinere a copiilor? Atunci instanta obliga societatea la care lucreaza el sa depuna o adeverinta de salarizare.
Pentru a scapa de cosmarul locuirii cu sotul in aceiasi casa, trebuie sa iesiti din indiviziune prin plata sultei catre fostul sotul. Dar aveti banii necesari? Ca nu puteti sa platiti sulta in rate care se intind pana la calendele grecesti. Se va stabili un termen de plata, care nu cred ca va depasi cateva luni.
Casa nu poate ramane copiilor. Copiii nu au dreptul la bunurile parintilor decat dupa moartea acestora. Bunurile existente intr-o familie se impart intre sot si sotie in conformitate cu contributia fiecaruia. Cresterea copiilor se considera contributie in familie. In ceea ce priveste contributia fiecaruia cu bani su bunuri materiale trebuie sa dovediti cu acte sau martori. Cat priveste ajutorul parintilor, cum il dovediti?
Tinerii cand se casatoresc isi jura sa fie impreuna pana ce moartea ii va despartii. Nu stiu, acest juramant, iubirea care-i face orbi, nestiinta sau mai ce, ii face sa nu isi ia masurile de precautie, atunci cand primesc personal diferite "venituri" sa le zicem asa si sa intocmeasca un document, chiar de mana, in acest sens.
Bunica imi povestea ca atunci cand s-a maritat si s-a mutat la bunicu, a intocmit - conform obiceiului - un document de dota. Cati mai fac astazi asa ceva, iar daca ajung la despartire, se judeca pentru partaj ani intregi.

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters200656 ContSters200656 Buna ziua, Nu de mult sotul meu a intentat divort. Ma intereseaza sa stiu daca in monentul partajului se tine cont de contributia fiecaruia. Eu nu am fost ... (vezi toată discuția)
Divort micula micula buna ziua...fiica mea este casatorita de 7 ani , are un copil din aceasta casatorie si o casa a carei contructie a inceput in urma cu 2 ani iar in luna iunie ... (vezi toată discuția)
Caut o solutie Lungu Lavinia Lungu Lavinia Buna ziua! Numele meu este Lungu Lavinia si locuiesc in Mangalia. Am 2 copii si sunt divortata de doi ani, fostul sot e plecat la munca in Lituania,acesta ... (vezi toată discuția)