avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua,

Nu de mult sotul meu a intentat divort. Ma intereseaza sa stiu daca in monentul partajului se tine cont de contributia fiecaruia. Eu nu am fost angajata decat o perioada f scurta in acesti 13 ani de casnicie.
Cel mai recent răspuns: Birou de mediator Iorga Dragos , Mediator 22:24, 31 Martie 2011
da, daca nu va intelegeti la impartirea bunurilor, se tine cont de contributia fiecaruia la achizitionarea lor...dar contributia dvs. poate fi avuta in vedere si daca ati ajutat la intretinerea bunurilor sau daca a trebuit de ex. sa stati cu copii acasa..
poi da. am stat acasa pentru a avea grija de copii si de bunastarea casei.
in principiu, bunurile se impart pe jumatate. daca vreunul dintre soti doreste o cota mai mare, atunci acela va trebui sa dovedeasca ca a contribuit mai mult.
va rog daca puteti sa.mi dati un sfat. am cazut de comun acord sa mergem la un mediator ptr ca ma intereseaza copii in primul rand. invatati.ma va rog ce ar trebui sa fac si ce ar trebui sa stipulez in acest acord pentru a nu fi in defavoarea mea dar nici a copiilor. ptr ca nu vreau sa ma trezesc cu anumite surprize din partea sotului mai tarziu. daca vom face partaj voi mai putea sta in casa in care am stat 14 ani?
aici va poate sfatui mai bine un mediator.. acesta e impartial, nu favorizeaza o parte sau alta si discuta cu partile fiecare aspect , api se semneaza un acord, cand acesta exista
in privinta casei, depinde cum cadeti la intelegere... daca va fi atribuita lui si va va despagubi, sau va va fi atribuita dvs si ii veti datora sulta( daca nu aveti bani, ori ai dvs ori de la parinti, ori din banca sa-l depagubiti, nu renteaza sa cereti casa), ori va intelegeti pt un termen s-o vindeti si sa impartiti banii..

Alte discuții în legătură

Bună ziua, eu și soțul suntem în divort.in timpul căsătoriei ... ciucaclaudia ciucaclaudia Bună ziua, Eu și soțul suntem în divort.In timpul căsătoriei am construit o casa (o parte din bani proveniți de el din daune morale)valoarea casei este ... (vezi toată discuția)
Partaj Mihaela Stefan Mihaela Stefan Buna ziua! Sunt in plin proces de divort, si va urma partajul. Am impreuna cu sotul meu doi copii, dintre care unul minor. Copiii raman la mine. Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Partaj sorif sorif As dori sa stiu cum se imparte legal un apartament, dupa divort, in conditiile in care eu am si copilul in ingrijire, care este procentul din valoarea lui care ... (vezi toată discuția)