Buna ziua! Numele meu este Lungu Lavinia si locuiesc in Mangalia. Am 2 copii si sunt divortata de doi ani, fostul sot e plecat la munca in Lituania,acesta a fost motivul divortului in spacial. In urma divortului trebuia sa imi trimita pentru intretinerea celor doi copii 33% din salariul mediu pe economie, insa in nici o luna nu a achitat integral suma,au fost luni cand imi trimetea 100euro, 50 euro si chiar luni in care nu a trimis nimic. De curand am avut o discutie cu el pt ca sa imi trimita bani, mai ales pt ca se apropie scoala iar asta inseamna cheltuieli suplimentare si m-a refuzat zicand ca si asa imi trimite mult... ca el nu castiga acolo atati bani.Mentionez ca la divort a fost reprezenta de o sora, care a refuzat sa dea o adresa clara a lui in Lituania pe motiv ca nu o cunoaste si care a mentionat ca el nu are loc de munca acolo ci traieste intretinut.
Noi nu am definitivat partajul din lipsa de bani,avem de la Primaria comunei Limanu in concesiune un teren de 400m patrati pe care am facut cadastru si am inceput constructia unei locuinte D+P+M, locuinta care si in momentul de fata se afla la acelasi nivel la care se afla si acum 2 ani,adica demisolul este construit si atat.
Eu locuiesc cu cei doi copii in apartamentul parintilor mei,unde mai locuieste si fratele meu inpreuna cu sotia.
Intrebarea mea este daca exista posibilitatea ca eu si copii sa intram in posesia terenului si a constructiei cu ajutorul uni avocat din oficiu,mentionez ca fostul sot inainte sa isi manifeste dorinta de a divorta, la ultima sa vizita in tara a ''furat'' o parte din actele imiobilului adica planul locuintei,deoarece actele de cadrastrare si autorizatiile de constructie au ramas acasa in posesia mea .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Multumesc! Lungu Lavinia
In situatia in care nu ati intentat actiune de partaj bunuri comune, aceasta actiune poate fi deschisa in orice moment.
In ce priveste avocatul din oficiu, in civil asistenta juridica nefiind obligatoriu nu vi se desemneaza unul, decat in situatia in care solicitati acordarea de ajutor public judiciar sub forma asistentei prin avocat.
Insa este necesar ca veniturile dvs. sa fie pana in 500 de lei sau pana in 800 de lei pentru a beneficia in integralitate sau partial de acest ajutor.
In procesul de partaj, in situatia in care partile nu se inteleg asupra modului de impartire a bunurilor- adica nu se incheie o tranzactie- se vor face expertize tehnice judiciare, iar expertii sunt obligati sa propuna mai multe variante de lotizare a bunurilor: fie bunurile pot fi partajate in natura, daca acestea pot fi impartite fizic fie bunurile vor fi atribuite in totalitate uneia dintre parti, urmand ca aceasta sa ii plateasca sulta celeilalte parti, sulta egala cu 1/2 din valoarea bunului partajat.
Astfel, este posibil ca dvs (nu si copiii) sa primiti in lotul dvs casa si terenul, insa va trebui sa ii platiti sotului contravaloarea cotei lui de contributie din acel bun.
Desi regula spune ca sotii au contribuit impreuna la dobandirea bunurilor in timpul casatoriei, astfel incat fiecare va primi jumatate din bunurile supuse partajului, totusi,prin exceptie, puteti dovedi faptul ca dvs ati avut o contributie mult mai mare decat sotul dvs la dobandirea bunurilor, astfel incat cota dvs sa fie mai mare de 1/2. Mai ales ca sotul spune ca nu castiga foarte mult. (asa poate il determinati sa faca dovada castigurilor sale reale, si va puteti folosi ulterior in ceea ce priveste pensia de intretinere).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
novam999
Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj
ContSters200656
Buna ziua,
Nu de mult sotul meu a intentat divort. Ma intereseaza sa stiu daca in monentul partajului se tine cont de contributia fiecaruia. Eu nu am fost ... (vezi toată discuția)