avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua...fiica mea este casatorita de 7 ani , are un copil din aceasta casatorie si o casa a carei contructie a inceput in urma cu 2 ani iar in luna iunie a.c s-a finalizat urmand a se efectua receptia.. in momentul de fata intentioneaza sa dea divort..intrebarile mele : in situatia intentarii divortului ce se intampla cu casa, receptia nefiind inca efectuata ? ce ar trebui facut pentru a intra fiecare dintre ei in drepturi ? la partaj este absolut necesara receptia casei?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 06:47, 22 Iulie 2012
In cazul divortului si a partajului nu are importanta daca imobilul a fost finalizat si receptionat. Important este cum a fost dobandit acest imobil. Daca terenul pe care se construieste este bunul sotilor, cumparat in timpul casatoriei se imparte in mod egal. In principiu se poate solicita jumatate din imobil. Este posibil si mai mult functie de cota de contributie a fiecaruia dintre soti, contributie care trebuie demonstrata( bani de la parinti, o mostenire, o donatie vanduta de unul din soti si introdusa, ca bani, in noul imobil etc.) Daca este cumparat de unul din soti inainte de casatorie, are dreptul numai asupra constructiei.
Casa si terenul va face obiectul partajului dintre soti daca sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei.

Se vor face probe in legatura cu cota de contributie a fiecarui sot.

Daca imobilul este comod partajabil in natura, este posibila atribuirea catre fiecare dintre fostii soti a unor parti din imobil.

Daca nu este posibil partajul in natura, atunci casa va fi atribuita unuia dintre ei, cu obligatia celuilalt de a plati o sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate tama tama buna seara! problema mea este urmatoarea: 1-am un teren proprietate personala 2-vreau sa construiesc o casa pe acest teren 3-viitoarea mea sotie va ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are fosta sotie a decedatului??? ianca1980 ianca1980 Buna ziua, Va cer iar ajutorul in lamurirea unei probleme;unchiul meu a decedat in urma cu trei luni;era divortat,fara copii;in urma lui a ramas sora si mama ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)