avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de proprietate

buna seara! problema mea este urmatoarea:
1-am un teren proprietate personala
2-vreau sa construiesc o casa pe acest teren
3-viitoarea mea sotie va contribui la constructia casei cu 15% din costul ei final.
intrebarea mea este:D : 1-cum pot face ca ea sa fie proprietara doar pe 15%din valoarea casei si atat nu si teren sau altceva ?:">
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 17:37, 29 Septembrie 2010
Avand in vedere ca terenul este cumparat de dvs inainte de a va casatori, la un eventual divort acesta este bun propriu. Cat priveste casa , daca o construiti in timpul casatoriei, indiferent de procentul cu care contribuie sotia dvs, va deveni bun comun.
ideea este ca se construieste inainte de casatorie casa si ea vrea sa aibe o siguranta pt viitor.
Dupa cum bine stiti, in timpul casatoriei orice bun dobandit impreuna sau orice realizati se imparte in doua chiar daca contributia unuia este mai mica.Singura solutie este sa mai amanati casatoria pana la finalizarea constructiei sau pana cand mai aveti cam 30% de finalizat.
Terenul nu intra in discutie, este dobandit inainte de casatorie si nu intra in masa partajabila.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Crissa C, Consilier juridic
Exista posibilitate ca sa i vindeti cota din teren dvs. Atunci ati putea amandoi sa fiti proprietari pe constructie. Daca autorizatia de constructie este doar pe numele dvs , dvs sunteti proprietarul. Daca ii vindeti cota indiviza din teren, autorizatia de constructie va fi emisa pe numle amandorura.
Alta posibilitate este sa faceti un contract de imprumut si sa garantati cu bunurile dvs, iar viitaore dvs sotie ar avea doar drept de creanta.

Depinde de dvs ce doriti sa faceti, cata incredere aveti unul in celalalt .
va multumesc pt sfaturi am sa incerc sa ma hotarasc ce propunere am sa ii fac
si sa nu sune prea urat:secret:

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ioannna ioannna Buna ziua , va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema : pe terenul dobandit de sotul meu inainte de casatorie , am construit o casa impreuna cu acesta iar ... (vezi toată discuția)
Drept asupra unei viitoare case daemon daemon Buna seara. Prietena mea detine un teren, pe care am dori sa ne construim o casa. L-a dobandit prin cumparare, cu contract in regula. Nefiind casatoriti, ... (vezi toată discuția)