avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INTABULARE CASA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INTABULARE CASA

Buna ziua , va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema : pe terenul dobandit de sotul meu inainte de casatorie , am construit o casa impreuna cu acesta iar acum as vrea sa stiu ce " sanse " am sa devin si eu impreuna cu el proprietara pe casa; respectiv daca legea prevede ca acum dupa contruire , intabularea casei sa fie facuta pe numele ambilor soti
multumesc
Cel mai recent răspuns: ioannna , utilizator 09:52, 16 Martie 2010
Când intabulati noua constructie, depuneti la CF si copie legalizata de pe certificatul de casatorie si solicitati notarea comunitatii de bunuri.
autorizatia de construire pe numele cui a fost eliberata?
imobilul fiind construit in timpul casatoriei este bun comun, dvs aveti drept de superficie asupra terenului proprietatea exclusiva a sotului dvs.,
autorizatia de construire a fost eliberata pe numele sotului
Nu este necesar sa se inscrie in cartea funciara si numele dvs. intrucat se prezuma ca imobilul este un bun comun dobandit in timpul casatoriei. Cel ce sustine altceva trebuie sa probeze contrariul pezumtiei. In ceea ce priveste terenul este un bun propriu al sotului, dobandit inaintea casatoriei si nu va face obiectul unui eventual partaj.
Situatie este putin altfel : initial imobilul a fost format din teren + constr. regim P , ulterior casatoriei sotul meu a solicitat autoriz de construire iar casa a fost consolidata , renovata si supraetajata - motiv pt care , acum la intabulare doresc sa fie inscrisa constr si pe numele meu - este posibil? multumesc anticipat pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Casa construita ulterior casatoriei ioannna ioannna Am urmatoarea intrebare , va rog : este posibil sa se poata faca intabularea unei constructii, edificata dupa casatorie, pe numele ambilor soti avand in ... (vezi toată discuția)