avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTUL DE PROPIETATE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTUL DE PROPIETATE

In calitate de sotie imi pot exercita un drept real sau de propietate privata asupra imobilului (casa de locuit) construita in timpul casatoriei (maiprecis in anul 2008-2009), in conditiile in care titular al Autorizatiei de Construire este doar sotul?
Ce demersuri trebuie sa intreprind ca pe actul de propietate al casei (autorizatia de construire) sa fie mentionat si numele meu (adica, al sotiei).
Mentionez ca imobilul s-a construit cu aportul/contributia fiecaruia dintre soti: sotul a mostenit terenul pe care sa construit casa iar sotia a contribuit cu banii(primiti de la mama ei gratuit). Multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: ioana-mdav , utilizator 23:34, 5 Iulie 2010
Imobilul este bun comun.
Va puteti exercita orice drept doriti asupra lui, in calitate de co-proprietar devalmas, doar ca asupra terenului aveti doar un drept de superficie, fiind proprietatea exclusiva a sotului provenita din mostenire.

Nu e nevoie sa apara si numele dvs. Sunteti casatoriti, casa a fost ridicata in timpul casatoriei, deci e prezumata a fi bun comun.
foarte interesant. eu stiu de la cineva ca se face o declaratie inainte de intabularea casei de catre sot prin care recunoste dreptul de proprietate al sotiei. stie cineva ceva de formularul asta?de asemenea tot pe forum am aflat ca se poate depune o cerere pentru corectarea erorilor materiale in autorizatie , unde se mentioneaza si numele sotiei. Ce stiti despre asta? unde se gasesc formularele astea?
Dreptul de coproprietate devalmasa e recunoscut de lege. Nu trebuie sa de sotul "declaratie de recunoastere", ca nu suntem in tari arabe.

Bunurile achizitionate in timpul casniciei sunt bunuri comune.
Dreptul de copropietate devalmasa e recunoscut de lege, SPUNETI ? Dar, daca LEGEA se schimba? Ce se intampla cu sotia copropietara, care nici macar nu este trecuta oficial in actul de propietate al casei, in conditiile in care banii sotiei au fost utilizati pentru constructia si amenajarea casei? De ce considerati ca sotia nu trebuie sa apara cu numele alaturi de sot, doar sunt casatoriti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)
Partaj alyofficiall10 alyofficiall10 Mama este casatorita cu tata din 1989 in 1994 au construit o casa dar mama nu este trecuta in acte are dreptu la aceeasta casa ? si daca da cat la%? (vezi toată discuția)