avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept asupra unei viitoare case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept asupra unei viitoare case

Buna seara.

Prietena mea detine un teren, pe care am dori sa ne construim o casa. L-a dobandit prin cumparare, cu contract in regula. Nefiind casatoriti, dorim sa obtinem o autorizatie de constructie care, impreuna cu restul documentatiei, va iesi pe numele ei. Daca vom pune impreuna, in parti egale, banii pentru construirea casei, a carei receptie si respectiv intabulare se va face dupa ce vom fi casatoriti, care este modalitatea de a deveni impreuna co-proprietari pe acel imobil, si sa aparem impreuna in cartea funciara a casei respective ?

Se poate da o declaratie de catre prietena mea, in care sa ateste participarea in mod egal la constructia casei ? Trebuie sau nu trebuie autentificata de notar? Exista o alta metoda, inafara unui contract de vanzare cumparare?

Multumesc pentru osteneala.
Cel mai recent răspuns: daemon , utilizator 09:58, 13 Februarie 2010
donatie, fara iesire dinindiviziune pentru 1/2 din teren.. e cel mai simplu asa
buna ziua!
puteti incheia un contract de asociere in vederea edificarii unei constructii contract ce va fi notat in Cf-ul imobilului.
chiar daca va doneaza la acest moment o cota de 1/2 din teren- taxele vor fi identice cu cele de la vanzare.
Nu stiam de contractul de asociere. Multumesc, am sa ma interesez in sensul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune teren concesionat de primarie Rubla Rubla Buna ziua, Va cerem sfatul pentru o dilema la care ne confruntam de ceva vreme. Eu si prietena mea vrem sa ajungem la o solutie privind un teren ... (vezi toată discuția)
Situatia bunurilor in concubinaj janedoe45 janedoe45 Sunt intr-o relatie de concubinaj, in urma cu 3 ani dupa decesul parintilor mei, pe o suprafata de teren mostenita am construit o cabana de lemn. Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Casa pe numele a doua persoane necasatorite. Ioana_1138 Ioana_1138 Buna ziua, Impreuna cu prietenul meu, dorim sa construim o locuinta. Nu suntem casatoriti si nici nu ne vom casatori in viitorul apropiat. Amandoi vom ... (vezi toată discuția)