avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa pe numele a doua persoane necasatorite.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa pe numele a doua persoane necasatorite.

Buna ziua,

Impreuna cu prietenul meu, dorim sa construim o locuinta. Nu suntem casatoriti si nici nu ne vom casatori in viitorul apropiat.

Amandoi vom contribui la achiziționarea terenului, a materialelor necesare construcției casei si a ratelor si taxelor.

Cum putem figura amandoi ca proprietari ai imobiliului?

Multumesc mult pentru atenția acordată!
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
Ioana_1138, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:30, 8 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Cumparati totul pe ambele nume sau mergeti la un notar si incheiati o declaratie pe proprie raspundere prin care sa aratati ca atat terenul cat si imobilul va apartin in cote egale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumparati terenul in cote egale si apoi facturile sa le aveti cand pe un nume cand pe altul sau chitante prin care ii dati niste bani ca persoana sa mai plateasca una, alta. Cumava ca in caz de partaj sa poata fiecare dovedi ca ati contribuit egal.
Autorizatia sa fie emisa pe ambele nume si receptia casei, apoi veti intabuila fiecare cota sa de 1/2.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa pe numele a doua persoane Ioana_1138 Ioana_1138 Buna ziua, Impreuna cu prietenul meu, dorim sa construim o locuinta. Nu suntem casatoriti si nici nu ne vom casatori in viitorul apropiat. Terenul este ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Ioanaa_lucia Ioanaa_lucia Buna seara!eu și prietenul meu construim o casa împreuna.Aceasta casa este construită pe un teren care este pe numele mamei lui.Intrebarea mea este:ce ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate aev aev Buna ziua, Dreptul de proprietate asupra unei case nou construite apartine exclusiv proprietarului terenului? Prietenul meu doreste sa cumpare un teren pe ... (vezi toată discuția)