Avocatul nu are treaba si competenta in speta dvs.
Mama dvs va poate face un contract de donație sau un contract de vânzare (Dacă îi achitați un preț), urmând să deveniți coproprietari pe teren.
Ulterior, va trebui să să începeți demersurile pentru obținerea autorizației de construire.
Dacă nu sunteți căsătoriți, iar autorizația de construire se va elibera doar pe numele prietenului dvs (Cum de regula se întâmplă, autorizatia fiind emisă doar pe numele unei singure persoane), locuința va fi bunul său propriu.
Ca sa fiti coproprietari si pe casa, ar trebui să ca prietenul să vă doneze cota de 1/2. Ceea ce înseamnă un act în plus, cu toate costurile aferente.
Sfatul meu este sa va casatoriti. Din punct de vedere juridic lucrurile sunt mult mai clare și mai simple (casa va fi bun comun, dobândita in timpul căsătoriei, chiar dacă autorizația este emisă doar pe numele prietenului).
@ioana, nu mai deschideti subiecte noi pe aceeasi tema!!
Va trebui sa va hotarati daca luati terenul impreuna si construiti impreuna, daca luati terenul numai dvs.
daca va fi terenul dvs, autorizatia tot pe numele dvs va fi , daca nu exista un act prin care prietenul sa poata construi pe terenul dvs.
Drept proprietate
aev
Buna ziua,
Dreptul de proprietate asupra unei case nou construite apartine exclusiv proprietarului terenului?
Prietenul meu doreste sa cumpare un teren pe ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu
calisse
sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)