avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate luminitatoma

Activitate luminitatoma

Răspuns la discuția Restituire timbru de mediu
Chiar nu are cineva un raspuns la solicitarea mea?
in cazul unui verdict favorabil in instanta, banii se vor recupera toti odata sau in transe? Si in ce interval de timp?
multumesc frumos, pentru explicatii si timpul acordat!
in medie 900, plus sau minus ceva, in functie de nr. de ore lucrate si sporurile primite
casa este la tara, nu e prea mica, doar ca e inceputa si neterminata....nu toata e locuibila...iar datoria noastra, cu tot cu onorarii si instanta este de 39,600. Asta se considera o datorie enorma?
Ca o lamurire, casa a fost inceputa prin anii 1993, nici nu stiu daca la momentul acela se facea carte funciara...iar parintii nu ne-au facut acte, tocmai din dorinta expresa de a nu instraina cat sunt ei in viata. Apoi sa fi vrut si nu am mai fi putut noi sa suportam cheltuielile aferente acestor acte, ....drept urmare totul a ramas in coada de peste. Ei inca traiesc.
Ce inseamna mai exact ”angajament de plata”? Insasi poprirea, nu poate constitui acel angajament, cat timp exista un salariu ?
In cealalta ordine de idei, nu a fost ”intentie de a ma eschiva, din moment ce am fost trecuta la rol cu cativa ani inainte de a-mi propune sa fac creditul in cauza.
Hai sa-i spunem ””eroare”...habar n-am cum a fost posibil sa am rol inainte de a avea acte. Am inteles ca la rol poate figura oricine cat timp se plateste impozitul, chiar daca nu exista acte de proprietate.
Întrebarea mea e cum as putea sa conving executorul sau banca, ca nu stiu de fapt de cine depinde, in principal, sa ramana doar masura popririi...care e de altfel cea mai sigura si pentru ei, avand in vedere ca atat cartea funciara cat si scoaterea imobilului la vanzare necesita timp...?
Mai mult decat atat, am fost si la banca inainte de a se incepe poprirea pe salariu si am intrebat daca mai sunt si alte masuri pe care banca le-a impus.
Mi s-a raspuns ca ramane la latitudinea executorului, dosarul nemaifiind la ei.
Revin cu o continuare a celor relatate mai sus. Dupa ce s-a inceput executarea silita, prin poprire pe salariu, primesc de la executorul judecatoresc o copie a unui proces-verbal (o alta fiind trimisa bancii creditoare), prin care aduce la cunostinta partilor implicate ca imobilul si terenul sunt proprietatea mea pentru ca asa figureaza la rol, ( chiar daca nu am acte), dar ca nu poate sa o execute, deoarece nu are carte funciara si numar cadastral.
Apoi solicita bancii sa ”intreprinda masuri” care sa ma oblige sa-mi scot de la cadastru aceste acte, ca sa o poata executa.
Intrebare: Poate banca sa ia astfel de masuri in conditiile in care adevaratul proprietar refuza sa imi faca acte cat timp este el in viata?
Si...e normal sa insiste pe aceasta problema, in conditiile in care deja a trecut la masura popririi pe salariu? Ce se doreste de fapt?
multumesc frumos!