avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Activitate ramonabr

Activitate ramonabr

Răspuns la discuția Pensie alimentara
Multumesc mult pentru raspuns.
O seara buna ,
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Doar copilului meu ii plateste pensie alimentara .
in cazul acesta nu ar trebui sa plateasca ca si pana acum 25% din salariu ?
Buna seara,
Va rog sa imi spuneti daca copilul meu care a implinit varsta de 18 ani si este inca clasa a-XI-a are dreptul mai departe la pensie alimentara din partea tatalui.
Tin sa mentionez ca acesta si-a refacut viata personala si are un copil cu sotia actuala( stabiliti in Spania), drept motiv pentru care sustine ca el nu poate sa mai dea pensie ( valoaric) cum a dat pana acum si motiveaza mereu ca aduce documente prin care sa se constate existenta celui de al-II-lea copil , lucru care el considera ca o sa il scuteasca de pensie sau cel putin o sa ii micsoreze valoarea acesteia .
Dat fiind faptul ca copilul meu este major si el trebuie sa faca actiune in instanta va rog insistent sa imi spuneti in cazul prezentat mai sus in ce cuantum o sa ii revina pensia alimentara lui .
Va multumesc ,
Răspuns la discuția Custodie copil
,,Incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minora .............''
Răspuns la discuția Custodie copil
Custodia definitiva si irevocabila
Buna ziua,

Copilul se afla in custodia mea , dar a decis ca vrea sa se mute la tata definitiv.
Ce demersuri pot face ca sa ii fie incredintat lui copilul ?
Tin sa mentionez ca el nu vrea sa faca nici un demers ,dar mie imi este teama , daca se intampla ceva cu copilul cat timp sta la el si este legal in custodia mea , eu sunt direct raspunzatoare .
Va multumesc pentru sfaturi,
Răspuns la discuția Custodie copil
Va multumesc foarte mult pentru raspuns,
Eu personal ma gandesc si la faptul ca situatia ar putea deveni mai acida in timp, intre noi ( ca si parinti ) si de altfel si ca avand eu copilul in custodie si de fapt el sta la tatal sau , in cazul in care ( Doamne fereste ) se intampla ceva eu as putea fi direct responsabila .

Buna ziua,
Ma intereseaza si pe mine ce demersuri trebuiesc facute in cazul in care : copilul a fost incredintat mamei spre crestere si ingrijire printr-o sentinta definitiva si irevocabila , iar copilul la momentul de fata vrea sa se mute la tata . Copilul are 13 ani , deci trebuie sa fie intreprinsa vreo actiune in instanta , sau este in regula daca parintii au cazut de comun acord in privinta deciziei copilului ?
Decizia este a copilului si tinand cont ca scoala incepe in curand , nu stiu daca tatal poate sa o inscrie la scoala pe fetita ne avand el custodia .
Va multumesc,