Buna seara,
Va rog sa imi spuneti daca copilul meu care a implinit varsta de 18 ani si este inca clasa a-XI-a are dreptul mai departe la pensie alimentara din partea tatalui.
Tin sa mentionez ca acesta si-a refacut viata personala si are un copil cu sotia actuala( stabiliti in Spania), drept motiv pentru care sustine ca el nu poate sa mai dea pensie ( valoaric) cum a dat pana acum si motiveaza mereu ca aduce documente prin care sa se constate existenta celui de al-II-lea copil , lucru care el considera ca o sa il scuteasca de pensie sau cel putin o sa ii micsoreze valoarea acesteia .
Dat fiind faptul ca copilul meu este major si el trebuie sa faca actiune in instanta va rog insistent sa imi spuneti in cazul prezentat mai sus in ce cuantum o sa ii revina pensia alimentara lui .
Va multumesc ,
Copilul se afla in custodia mea , dar a decis ca vrea sa se mute la tata definitiv.
Ce demersuri pot face ca sa ii fie incredintat lui copilul ?
Tin sa mentionez ca el nu vrea sa faca nici un demers ,dar mie imi este teama , daca se intampla ceva cu copilul cat timp sta la el si este legal in custodia mea , eu sunt direct raspunzatoare .
Va multumesc pentru sfaturi,
Va multumesc foarte mult pentru raspuns,
Eu personal ma gandesc si la faptul ca situatia ar putea deveni mai acida in timp, intre noi ( ca si parinti ) si de altfel si ca avand eu copilul in custodie si de fapt el sta la tatal sau , in cazul in care ( Doamne fereste ) se intampla ceva eu as putea fi direct responsabila .
Buna ziua,
Ma intereseaza si pe mine ce demersuri trebuiesc facute in cazul in care : copilul a fost incredintat mamei spre crestere si ingrijire printr-o sentinta definitiva si irevocabila , iar copilul la momentul de fata vrea sa se mute la tata . Copilul are 13 ani , deci trebuie sa fie intreprinsa vreo actiune in instanta , sau este in regula daca parintii au cazut de comun acord in privinta deciziei copilului ?
Decizia este a copilului si tinand cont ca scoala incepe in curand , nu stiu daca tatal poate sa o inscrie la scoala pe fetita ne avand el custodia .
Va multumesc,