avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara,
Va rog sa imi spuneti daca copilul meu care a implinit varsta de 18 ani si este inca clasa a-XI-a are dreptul mai departe la pensie alimentara din partea tatalui.
Tin sa mentionez ca acesta si-a refacut viata personala si are un copil cu sotia actuala( stabiliti in Spania), drept motiv pentru care sustine ca el nu poate sa mai dea pensie ( valoaric) cum a dat pana acum si motiveaza mereu ca aduce documente prin care sa se constate existenta celui de al-II-lea copil , lucru care el considera ca o sa il scuteasca de pensie sau cel putin o sa ii micsoreze valoarea acesteia .
Dat fiind faptul ca copilul meu este major si el trebuie sa faca actiune in instanta va rog insistent sa imi spuneti in cazul prezentat mai sus in ce cuantum o sa ii revina pensia alimentara lui .
Va multumesc ,
Cel mai recent răspuns: ramonabr , utilizator 20:19, 7 Februarie 2014
pt 2 copii, cunatumul maxim e de 1/3 din venitul net al tatalui, pt copilul dvs ar putea plati max 1/6.
Copilul e cel ce va cere pensie in instanta si va e de ajutor ca tatal sa depuna documente din care sa reiasa venitul si faptul ca mai are un copil.
Copilul dvs va depune cererea, chitanta care atesta ca a platit taxa de timbru de 20 d elei , copie dupa buletin, certificat nastere, decizie de divort, adeverinta de la liceu- la judecatoria de care apartineti cu domiciliul.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Doar copilului meu ii plateste pensie alimentara .
in cazul acesta nu ar trebui sa plateasca ca si pana acum 25% din salariu ?
Nu doamna ca si copilului al doilea nascut ii datoreaza intretinere, ala nu creste cu aer, ci si el tot cu parte din venitul lui si al mamei lui, asa cum creste si al dvs, intretinut de ambii parinti.
Multumesc mult pentru raspuns.
O seara buna ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare Docuteh Docuteh Bună seara, am un copil de câteva luni dar nu sunt căsătorită cu tatăl lui, iar relația noastră a ajuns la final! Copilul poartă ambele nume! Care ... (vezi toată discuția)
Când este posibilă reducerea cuantumului pensiei alimentare? ContSters160566 ContSters160566 Bună ziua! Am și eu o problemă. Am un băiat de 15 ani, dintr-o relație de concubinaj. Printr-o hotărâre judecătorească, s-a decis ca tatăl lui, ... (vezi toată discuția)