Bună ziua!
Am și eu o problemă.
Am un băiat de 15 ani, dintr-o relație de concubinaj. Printr-o hotărâre judecătorească, s-a decis ca tatăl lui, să-i plătească o pensie alimentară, în cuantum de 20% (în loc de 25% cum ar fi fost normal la primul copil... 20% a cerut avocata plătită de mine, la vremea respectivă și atât s-a aprobat), din veniturile nete, deși acesta la vremea respectivă, nu avea niciun copil... decât pe al nostru!
El și-a refăcut viața și are 2 copii acum, cu actuala lui soție. O fetiță de 9 ani și un băiat de 2 zile. Mi-a spus acum o lună în urmă, că ar vrea să deschidă o acțiune de judecată împotriva mea, pentru a i se reduce cuantumul pensiei alimentare pentru copilul avut cu mine, deoarece, urmează să îi vină al doilea copil (care a și venit pe lume, ieri).
Credeți că i se poate micșora copilului meu pensia alimentară de la 20% la 16%, datorită celorlați 2 copii pe care îi are acum fostul meu concubin?
Dacă primul copil intră la liceu anul acesta, cheltuielile sunt mai mari decât cele pe care le are fostul, cu ceilalți doi copii. Din câte știu eu, pensia alimentară poate fi diminuată sau crescută (după caz), în funcție de nevoile fiecărui copil (în funcție de vârstă)... nu?
O altă întrebare, ar mai fi următoarea:
Dacă copilul intră la Colegiul Militar cu regim de internat, tatăl lui îi va mai plăti pensia alimentară având în vedere că băiatul va sta acolo și armata îi va oferi aproape tot ce are nevoie, iar copilul va veni acasă doar în weekend și în vacanțe?
Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Cu stimă, Maria!
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
17:25, 14 Mai 2017