Buna seara ! As dori sa stiu mai exact ce inseamna "pensie alimentara" deoarece cand spun acest lucru ma duce cu gandul doar la alimente.Dar eu ii cumpar haine,produse de igiena,poate sunt nevoita sa merg sa platesc cu el cand merg la doctor .Pensia lui alimentara acopera doar laptele praf lunar si jumate de scutece .La varsta lui nu mai este suficient ,creste repede,hainele raman micii si cheltui foarte multi bani pe luna iar el nu acopera nici macar pe un sfert pt ca legea il obliga sa plateasca doar 25 % din salar din cate am inteles.Nu am ajuns la judecatorie ,a decis sa imi platasca lunar cei 25 % si atat. Dar cum ramane cu celalte cheltuieli ? Nu pretind sa plateasca tot dar eu trag caruta cel mai mult si ma chinui si nu mi se pare corect.Multumesc.
Trebuie sa va limitati sa cheltuiti pt copil 25% din salariul lui net plus 25% din venitul dvs net, atata aloca legea pt a intretine un copil. La fel cum salariul in general limiteaza cheltuiala salariatului, asa si copilul are o anumita suma alocata.
Puteti sa comunicati cu tatal despre necesarul copilului, poate va da mai mult pt ce va trebuie sau ia el scutecele. Daca nu vrea, nu il puteti obliga.
Pensie alimentara
rak0770
Un salariat are de achitat pensie alimentara conform hotararii de divort pentru 2 copii in cuantum de 1/3 din salariul net. Intre timp unul din copii devine ... (vezi toată discuția)